Vier talentvolle en muzikale dames verenigd in het ensemble 'Il Canto di Rame'. Foto: PR
Vier talentvolle en muzikale dames verenigd in het ensemble 'Il Canto di Rame'. Foto: PR Foto:

'The Fairy Queen' in de Vordense Dorpskerk

Vorden - Het maandelijkse Zondagmiddagconcert dat de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden op 22 november aanstaande organiseert heeft als titel 'The Fairy Queen' meegekregen.

Vier talentvolle, ambitieuze, inventieve en muzikale dames verenigd in het ensemble 'Il Canto di Rame' hebben deze titel gekozen voor een programma gewijd aan de muziek van Henri Purcell en zijn Tijdgenoten. Alle teksten zijn van William Shakespeare. 'Il Canto di Rame' betekent vrij vertaald 'Liederen, of een epos, met koper'.

Het koper komt van trompettiste Daniëlle Egberts, de liederen, of het epos, van de sopraan Elske te Lindert. Zij worden ondersteund door Liga Vilmane op het virginaal en Marije Toenink op de cello. Maar de vier musici zingen met het grootste gemak ook met hun vieren tezamen.
Deze vier getalenteerde musici hebben elkaar gevonden in hun passie voor muziek. Op verfrissende wijze brengen zij de tijdsgeest en leefwereld van componisten en hun composities tot leven. De verschillende achtergronden en onderlinge creatieve klik zijn de basis van hun vernieuwende concertprogramma's.

Il Canto di Rame is voortdurend op zoek naar grenzen en nieuwe mogelijkheden wat resulteert in eigenzinnige bewerkingen, experimenten met instrumentcombinaties en onderzoek naar diverse muziekstromingen. Zo maakt 'de Viersprong' van Tim Nobel, voor jazz-trompet, clavecimbel, cello en sopraan, deel uit van hun repertoire. Ook bewerkten zij diverse werken van Eriks Ešenvalds, oorspronkelijk voor sopraan, saxofoon en orgel, voor de samenstelling van 'Il Canto di Rame'. Il Canto di Rame heeft een nauwe samenwerking met verschillende componisten, waaronder Daan Manneke en Folkert Buis. Diversiteit en creativiteit hebben zij tot hun ijkmerk gemaakt. "Il Canto di Rame" staat garant voor een bijzondere dynamische concertervaring. Wie de ware Fairy Queen is zal tijdens dit concert duidelijk worden.

Kom op zondag 22 november vanaf 15.30 uur naar de Dorpskerk in Vorden. Toegang 12,50 euro (inclusief koffie/thee). Jongeren t/m 16 jaar hebben vrije toegang. Reserveren: via concerten@vriendenvandedorpskerkvorden.nl of via 0575-556381.


www.ilcantodirame.nl


Cappella Bronckhorst zingt Requiem van Brahms

Vorden - Muziek die troost biedt aan de lijdende mens. Dat stond Brahms voor ogen toen hij het deutsche Requiem en het Schicksalslied componeerde. Cappella Bronckhorst voert beide stukken uit in de Dorpskerk van Vorden op 29 november. De uitvoering staat onder leiding van dirigent Hans de Wilde.

Muziek voor de levenden. Zo heeft Johannes Brahms zijn Requiem bedoeld dat tot stand kwam na het overlijden van zijn moeder. In de klassieke latijnse dodenmis bidt de mens voor verlossing van de overledene maar Brahms meende dat het juist de levende mens is die troost en hulp nodig heeft bij het accepteren van de onomkeerbaarheid van de dood. Deze boodschap klinkt ontroerend in beide werken. Aan het concert werken topsolisten mee. Deirdre Judith Angenent zingt de sopraanpartij. Zij ontving de afgelopen jaren diverse internationale prijzen. Daniël Hermán Mostert neemt de baritonpartij voor zijn rekening. De pianobegeleiding is in handen van het virtuoze pianoduo Stefan en Martijn Blaak. Aanvang: 15.00 de kerk is open om 14.30 uur. Voor kosten en meer informatie, neem telefonisch contact op.


0575 55 25 42

06 20 57 21 80

Cappella Bronckhorst zingt onder leiding van Hans de Wilde. Foto: PR