Passend en verdedigend zaten ze overal bij en aanvallend scoorden ze bijna alles. Foto: PR Foto:

Verrassende 3-1 winst voor Dash in topper

Vorden - Op zaterdag 14 november stond er een zware wedstrijd gepland voor Dash dames 1. Ditmaal mochten ze aantreden tegen de nummer 3 van de ranglijst De Babbel/SSS dames 1 uit Barneveld. De dames van Dash stonden zelf op een tweede plaats met een wedstrijd meer gespeeld dan De Babbel. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden om de tweede plek.

De eerste set gingen de dames uit Vorden vlammend van start, waardoor er snel een voorsprong op het scorebord stond. Het team speelde sterk op alle fronten. Door een goede pass kon de aanval afgemaakt worden. Daarnaast werd de aanval van de tegenpartij meerdere malen goed geblokkeerd. Doordat ze het goede spel vast wisten te houden, kon de eerste set overtuigend met 25-14 binnen worden gehaald. Door naar de tweede set. Hier begonnen de rood-zwarten veel minder sterk. Passend ging het nog redelijk, maar aanvallend wisten ze niet te scoren. Hier maakten de dames uit Barneveld dankbaar gebruik van door punt naar punt te scoren. Door een aantal wissels toe te passen en mooie verdedigende acties probeerde Dash de achterstand nog in te halen, maar helaas was het gat al te groot en ging De Babbel er met de setwinst vandoor (17-25).

Op naar de derde set. Doordat beide teams één set binnengehaald hebben, bleef het een spannende wedstrijd. Door weer met de beginopstelling van de eerste set te beginnen hoopte de trainer van Dash dat zijn dames het spel weer op zouden pakken. In het begin zag het daar nog niet naar uit, totdat Ilona Kortstee erin werd gewisseld en met haar serve de achterstand omboog naar een voorsprong van 2 punten. Op het einde van de set werd het nog even spannend, maar wisten de dames uit het Achtkastelendorp de set te pakken met 26-24. Na drie sets stond het 2-1 in het voordeel van de dames uit Vorden. De Vordense formatie begon zeer sterk aan de vierde set. Zo kwam Anouk Nijbroek aan het begin van de set aan serve en stond Dash voor met 14-1. De dames van Dash speelden vrij uit en alles leek te lukken. Passend en verdedigend zaten ze overal bij en aanvallend scoorden ze bijna alles. Zo kon Dash de set, en de winst, gemakkelijk binnenhalen met 25-13 en klonk het Vordense volkslied weer in 't Jebbink.

Door deze winst weten de dames uit Vorden de tweede plek te behouden. Volgende week spelen ze een uitwedstrijd. Dit keer mogen ze afreizen naar Eibergen die momenteel op een achtste plek staan. Ook hier zullen ze er alles aan doen om alle punten mee terug te nemen naar Vorden!

Vorden 1 speelt 2-2 gelijk tegen Leones

Vorden - Vorden 1 kwam afgelopen zondag in de 48e minuut op een 2-0 voorsprong en was tot dan toe de iets betere ploeg. De wedstrijd kantelde daarna volledig en het werd uiteindelijk toch nog 2-2 toen Leones in de 2e helft het betere spelaandeel had. Vorden behaalde zodoende uit de laatste vier wedstrijden, drie punten door drie keer gelijk te spelen en één keer te verliezen en staat nu na 10 wedstrijden op de 5e plaats met 16 punten.

In de 1e helft werd al snel duidelijk dat ook tegen Leones, een gerespecteerde tegenstander met ervaring in de 2e, 1e en zelfs Hoofdklasse, Vorden 1 niet onder hoefde te doen. Want ondanks het vroege uitvallen van sterkhouder Roy Böhmer, die na 10 minuten al werd vervangen door Wiebe de Jong, en de afwezigheid van de geschorste Gijs van der Veen kon Vorden 1 afgelopen zondag op het zware veld het geliefde en gevaarlijke aanvallende combinatievoetbal op de mat leggen. De aanvalsopbouw kwam prima uit de verf en nadat Leones ook al een keer gevaarlijk op doel had geschoten na een prima aanval, was het Vorden 1 dat in de 13e minuut voor het eerst echt gevaarlijk werd. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd door Koen Oosterhuis met zijn linkerbeen bij de tweede paal gebracht en Frank Hiddink kon vanaf 5 meter in de lucht de bal met binnenkant voet intikken, maar met een geweldige reflex hield de doelman de stand op 0-0. Vorden zette daarna goed door en vooral aan de linkerkant werden een paar goede aanvallen opgezet. Sam Abbink stond vaak aan de basis en deze werden voortgezet door Koen Oosterhuis en Wiebe de Jong waarbij uiteindelijk Daan Horstman in stelling werd gebracht.

Een paar minuten voor rust was er wederom een dergelijke actie waarbij Daan Horstman zich prima vrij speelde in de linkerhoek van het veld. Nadat hij was weg gedraaid bij zijn directe tegenstander werd hij onderuit gehaald en het gevolg was een vrije trap en een gele kaart voor de rechtsback van Leones. Deze vrije trap werd door Daan zelf strak en ingedraaid voor gezet en aangezien niemand de bal echt aanraakte verdween deze al stuiterend bij de 2e paal binnen: 1-0. Direct na rust ging Vorden er wederom aan de linkerkant goed vandoor. Koen Oosterhuis passeerde de rechtsback opnieuw en kon vanaf de achterlijn lekker strak voorzetten en bij het inglijden tikte Daan Horstman, samen met zijn directe tegenstrever, de bal binnen: 2-0. De wedstrijd leek zodoende in het voordeel van Vorden te vallen, maar Leones richtte zich volledig op. Met goed combinatievoetbal, directe aanvalsopzetten via de buitenspelers en een sterk aanspeelpunt werd vooral via de linkerkant (door Vorden gezien) de aanval gezocht door Leones.

Zodoende werd het ook 2-1 nadat een prima voorzet vanaf rechts bij de 2e paal werd teruggekopt en onberispelijk daarna werd ingeschoten. De 2-2 kwam wederom van rechts maar nu vergiste Bas Kortstee zich in de spits toen hij de bal op de achterlijn uit wilde laten lopen. De spits ontfutselde de bal en de stand was ineens 2-2. Uiteindelijk was Vorden na afloop toch nog blij met een punt want in de laatste 10 minuten kreeg Leones nog een aantal prima kansen om zelfs de winst te pakken.