Bubbels, Bier en Bitterballen, daarmee werd de expositie van Marian Groot Wassink en Wim Leussink geopend. Foto: PR
Bubbels, Bier en Bitterballen, daarmee werd de expositie van Marian Groot Wassink en Wim Leussink geopend. Foto: PR

Opening nieuwe expositie-ruimte
Nr. 2 Music in Vorden

VORDEN - Vrijdag 20 november werd bij NR.2 Music aan de Industrieweg 2 te Vorden de nieuwe expositieruimte in gebruik genomen. Piet Grasmeijer, eigenaar van NR. 2 Music: "Met 1800 vierkante meters zijn we de grootste muziekhandel in de Achterhoek, maar we willen meer dan alleen de grootste zijn. We bieden niet alleen een podium aan muzikanten. Met de nieuw ingerichte expositieruimte willen we ook beeldend kunstenaars uit de regio de kans geven om hun werk aan een groot publiek te tonen."

Marian Groot Wassink laat zich bij het schilderen inspireren door onder andere muziek, boeken, films, mode en intrigerende historische figuren. Hiervan maakt ze kleurige composities in acryl/collage. Marian Groot Wassink: "Daarnaast ben ik in het voorjaar van 2011 begonnen met fotograferen. In eerste instantie waren deze foto's bedoeld als studie voor mijn schilderijen, maar inmiddels zijn ze een op zichzelf staand medium."

Wim Leussink werkt met verschillende steensoorten en laat zich inspireren door de vorm die de steen heeft. Na veel hak- en schuurwerk komen de mooiste vormen tevoorschijn. De beelden die hij maakt, zijn zowel abstract als figuratief. Als autodidact is het voor Leussink een kunst geworden om zijn gedachten om te zetten in beelden.

Nr. 2 Music ziet de uitbreiding van haar activiteiten met een expositieruimte voor beeldend kunstenaars als een logisch gevolg van de nieuw in geslagen koers. Piet Grasmeijer: "Na de uitbreiding met Popcollege Vorden, een muziekschool waar men met de meest geavanceerde vormen van muziekonderwijs les geeft, was dit een logische stap. We werken zonder subsidie en presteren beter dan de 'gesubsidieerde instellingen' en we gaan er gewoon mee door. Vanaf februari 2016 kunnen jonge en opkomende DJ's zich aanmelden voor een op maat gesneden DJ-opleiding bij NR.2 Music. Want dan starten we de DJ-opleiding. Op 12 december vindt er weer een besloten concert plaats in onze jazz-club, alleen voor genodigden; helaas, alle kaarten zijn al uitverkocht."

De expositie van Marian Groot Wassink en Wim Leussink is nog tot vrijdag 22 januari 2016 te bekijken. Om de twee maanden worden twee kunstenaars uitgenodigd om bij Nr. 2 Music te exposeren. Aanmelden is mogelijk voor de exposities vanaf juli 2016.