Autobedrijf Wassink in Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen
Autobedrijf Wassink in Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen

Autobedrijf Wassink al bijna 28 jaar een begrip

'Wij staan voor u klaar'

Autobedrijf Wassink verzorgt APK-keuringen en doet het onderhoud en de reparatie van personen- en bedrijfswagens, van alle merken. Daarnaast is het mogelijk om gebruikte of nieuwe auto's of bedrijfswagens te kopen.

Tonny Wassink is geboren en getogen op een boerenbedrijf in het buitengebied van Hengelo. "Mijn vader en moeder hadden niks met auto's, mijn oudere broer wel. Die werkte in zijn vrije tijd bij Garage Wasseveld in Zelhem." Tonny deed aan motorsport, kwam met zijn vijftiende ook bij Wasseveld te werken en rolde zo in de techniek. "Ik wist meteen dat ik automonteur wilde worden. Ik leerde er het vak en nu is het stagebedrijf van mijn zoon Arno."

Autobedrijf Wassink bestaat deze maand alweer 28 jaar. Tonny kocht het autobedrijf
toen hij 24 jaar was. "Zaterdagmiddag zag ik in de krant dat het te koop was." Hij weet nog goed dat hij aan zijn moeder vroeg: "Zal ik dat kopen?" Ze zei: "Ja, dat kun je wel doen." Met zijn vader ging hij uiteindelijk naar de makelaar en de woensdag daarop was de koop al rond.

In de receptie hangt een foto van het bedrijf van toen: een woonhuis met een schuur, waarin twee bruggen, een put en ruimte voor kantoor. "Dit heb ik 28 jaar geleden, in 1987, gekocht. Daar staat niks meer van," lacht hij. "In 1996, negen jaar later, hebben we hier de garage nieuw gebouwd." Het nieuwe pand heeft een ruime werkplaats met vier bruggen, een receptie, wachtruimte en showroom en zijn er verschillende kantoorruimten gerealiseerd.

Het eerste jaar werkte Tonny Wassink samen met de knecht van de oude eigenaar, daarna ging hij een half jaar alleen verder. Het bedrijf groeide van één naar drie medewerkers. Al vele jaren bestaat het team Wassink naast Tonny uit John Speksnijder, Manfred Goorman en Patrick Lenselink. Op de zaterdag is er extra hulp, onder andere van zoon Arno, die leert voor automonteur.

Tonny woont met zijn vrouw Jeannet in de woning naast het bedrijf. Ze kregen zoon Arno (18) en dochter Liesbeth (15). Toen de rotonde werd aangelegd en de auto's bijna door de kamer reden, kreeg hij vergunning om een nieuw huis naast het bedrijf te bouwen, nu elf jaar geleden. Jeannet is bij het bedrijf betrokken en doet de administratie, maar alle andere zaken regelt Tonny zelf.

Naast personenauto's heeft Wassink veel bedrijfswagens in onderhoud voor kleine of grote beurten, winterbeurten of een vakantie-controle-beurt en heeft opslag van zomer- en winterbanden. Ook voert het bedrijf Apk-keuringen en motormanagementdiagnose
uit, heeft aircoservice en -reparatie, schadetaxatie en reparatie en ruitreparatie en vervanging. De monteurs hebben hun eigen specialiteiten en volgen elk jaarlijks verschillende opleidingen om geheel up-to-date te blijven in de autotechniek.


Wassink Autobedrijf B.V.
Banninkstraat 24
7255 KE Hengelo
Telefoon (0575) 461262
www.autobedrijfwassink.nl