William van der Veen (l) overhandigt de voorzittershamer aan opvolger Marc van der Linden. Foto: Johan Bolink
William van der Veen (l) overhandigt de voorzittershamer aan opvolger Marc van der Linden. Foto: Johan Bolink Foto:

William van der Veen geeft na 9 jaar voorzittershamer over aan Marc van der Linden

Vorden - Tijdens de ledenvergadering van afgelopen woensdag in de kantine van v.v. Vorden op het Sportpark 't Grote Veld is tijdens het agendapunt 'bestuursverkiezing', Marc van der Linden gekozen als nieuwe voorzitter aangezien William van der Veen aftredend was en niet herkiesbaar. Tevens werd er afscheid genomen van Janneke Hiddink, die twee jaar de portefeuille 'vrijwilligerszaken' onder haar hoede had, en werden Rien Wabeke en Hans Boers, respectievelijk als bestuurslid Jeugdzaken en bestuurslid sponsoring, gekozen voor het nu 7-koppige bestuur van v.v. Vorden.

In de ledenvergadering, met ongeveer 40 bezoekers, werd formeel het seizoen 2014-2015 afgerond dat uiteraard vooral de boeken in zal gaan als het seizoen waarin Vorden 1 kampioen werd in de 3e klas! De kascommissie verleende decharge aan het bestuur en keurde de jaarrekening goed en tevens werd er officieel afscheid genomen van zowel het Wim Kuijpertoernooi als 'de vrienden van het Wim Kuijpertoernooi' (meer hierover op pagina 3). Eveneens heeft voorzitter van de toernooicommissie, Jan Borgonjen, namens de samenwerkende jeugdtoernooien in de regio Groenlo, Ruurlo, Terborg, Zieuwent en Varsseveld , waarmee al 20 jaar werd samengewerkt, als dank voor de prettige samenwerking een mooie fotolijst met certificaat aangeboden aan de club.
Na de pauze stond de bestuursverkiezing op de agenda en werd na een periode van 9 jaar afscheid genomen van voorzitter William van der Veen. William is in 2006 gekozen als voorzitter, toen hij destijds Herman Vrielink opvolgde, en heeft besloten om na drie periodes van drie jaar zich niet meer herkiesbaar te stellen. In de afgelopen 9 jaar is de vereniging onder leiding van William van der Veen uitgegroeid tot een vereniging met 520 leden, zijn de velden geprivatiseerd, is het 80-jarig jubileum gevierd en werd tevens in het jaar 2009 de vernieuwde en verbouwde accommodatie heropend en heeft het 1e elftal de sprong gemaakt van de 4e klas naar de 2e klas. Met een welverdiend applaus en een grote bos bloemen werd William op deze avond in het zonnetje gezet, waarbij tijdens het afscheidswoordje werd aangegeven dat tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 17 januari er nog extra aandacht besteed zal worden aan dit afscheid.
Het bestuur stelde Marc van der Linden voor als opvolger van William van der Veen en de ledenvergadering stemde hier mee in, waardoor na dhr. Plezier, J. Lammers, W. Kuijper, J. Oost, J. Koster, L. de Boer, F. Scharrenberg, J. van Ark, J. Rouwenhorst, H. Vrielink, W. van der Veen, M. van der Linden als 12e voorzitter bijgeschreven kan worden in de lijst van voorzitters van de 86-jarige club. "Wij hebben op dit moment een goed team bestaande uit 7 personen en als bestuur hebben wij er met elkaar heel veel zin in om deze mooie en gezonde club te leiden richting het 90-jarig bestaan in 2019", aldus de nieuwe voorzitter Marc van der Linden. Aangezien er in juni 2015 al een extra ledenvergadering was gehouden in verband met het vaststellen van de begroting voor het nieuwe seizoen en de toenmalige financiële situatie direct na het seizoen, konden de 7 bestuursleden de hoofdonderwerpen, voetbal, jeugdzaken, accommodatie, sponsoring, communicatie&PR, horeca&facilitair en financiën presenteren, die vooral in het teken stonden van het huidige seizoen en de nabije toekomst. Met een bedankwoord voor de steun vanuit de leden aan dit nieuwe bestuur werd de ledenvergadering beëindigd en kon de vereniging zich weer richten het eerst komende speelweekend met alle 35 teams.


Lees verder op pagina 3