Werk van beide kunstenaars zal te zien zijn. Foto: PR
Werk van beide kunstenaars zal te zien zijn. Foto: PR Foto:

Expositie gerenommeerde kunstenaars Marian
Bijlenga en Simon Oud bij Galerie Raben

Vorden - Onder de titel ECHO exposeren de gerenommeerde kunstenaars Marian Bijlenga en Simon Oud van 22 november 2015 t/m 10 januari 2016 nieuw werk in Galerie Agnes Raben in Vorden.

Marian Bijlenga studeerde aan het Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar werk toont transparante structuren, die lijken te zweven voor de wand. Tentoonstellingen van haar werk zijn wereldwijd te zien, zo heeft ze geëxposeerd in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Istanbul en zelfs Amerika.

Ook sleepte zij diverse prijzen in de wacht, zoals de Excellence Award tijdens de 6e International Textile Competition in Kyoto, Japan (1999), de Biennale Prize tijdens de 2e International Tapestry Art Biennale in Beijing, China (2002) en de Bavarian State Prize, Exempla, München (2010). Haar werk is te zien in het Stedelijk Museum, Museum of Art & Design in New York, The Craftmuseum in Finland, Audax textielmuseum in Tilburg en het Centraal Museum in Utrecht. Voor meer informatie, zie de website van Marian Bijlenga.

Simon Oud
Ook Simon ging naar het Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Simon Oud toont gesloten abstracte vormen. Zijn objecten zijn vrijstaand, liggend of hangend en opgebouwd uit ongelijke, bijna onmogelijke, veelvlakken van zink en messing. Zijn objecten zijn te zien in verschillende openbare collecties, zoals in het Museum of Geometric, Madi Art in Dallas, Museum Waterland en Gravo Groep in Purmerend en Arte Struktura in Milaan, Italië. Verder is op zijn website een indrukwekkende lijst van solo, duo en groepstentoonstellingen te vinden ('cv').

Galerie Raben
Galerie Agnes Raben, Nieuwstad 20 in Vorden is tijdens exposities open op vrijdag zaterdag zondag en maandag en op afspraak. Op 25 december en 1 januari is de galerie gesloten. Meer informatie over de expositie vindt u op de website.


www.galerieagnesraben.nl

www.marianbijlenga.com