De jubilarissen Rieki Wolbert,  Gerard Waenink en Harrie Lichtenberg. Foto: PR
De jubilarissen Rieki Wolbert, Gerard Waenink en Harrie Lichtenberg. Foto: PR Foto:

R.K. gemengd koor Cantemus Domino vierde Ceciliafeest met drie jubilarissen

Vorden - Zondag 22 november heeft Cantemus Domino het jaarlijks Ceciliafeest gevierd. De dag begon voor met het zingen tijdens de woord- en communiedienst van half tien in de Christus Koningkerk. Diaken Ten Bruin was de voorganger en heette het koor van harte welkom.

Het koor zong tijdens de viering het Kyrie en het Gloria uit de Lourdesmis, enkele meerstemmige liederen waaronder het lied Jubilate. Dit ter gelegenheid van drie leden die veertig jaar deel uit maken van het koor. Rieki Wolbers, Harrie Lichtenberg en Gerard Waenink. Er werd samen gezongen met de geloofsgemeenschap en als slotlied klonk het Ambrosianischer Lobgesang. Dit ook in verband met het feest van Christus Koning.

Aan het eind van de viering werden de jubilarissen in het zonnetje gezet door de waarnemend voorzitter van de pastoraatsgroep Carin Fransen en namens het pastoresteam door Diaken Ten Bruin. Er waren lovende woorden voor veertig jaar inzet wat betreft de koor zang, maar ook voor het vele vrijwilligers werk dat ze deden en nog doen voor de R.K. geloofsgemeenschap van Vorden.

Er waren bloemen en een geschenk voor de jubilarissen. Na de viering was er gelegenheid om de jubilarissen en hun familieleden te feliciteren en kon iedereen aan de koffie. Na de koffie werd het Ceciliafeest voortgezet in het parochiezaaltje voor koorleden met hun partners en genodigden.

De voorzitter heette vooral de familieleden van de jubilarissen van harte welkom en feliciteerde nogmaals de jubilarissen namens het koor en sprak de hoop uit dat ze nog vele jaren lid blijven van het koor. Ook namens het koor was er een presentje als dank voor hun inzet. Traditioneel werd er aan het begin het Cecilialied gezongen met aangepaste tekst betrekking hebbende op de jubilarissen. Hierna werd er een uurtje gezellig geborreld, werden er oude liedjes gezongen uit de bundel kun je zingen zing dan mee, en werd een voordracht gedaan over de goede oude tijd. Het samenzijn werd afgesloten met een heerlijk stampottenbuffetje klaargemaakt door restaurant 't Wapen van Medler. Cantemus Domino kan terug zien op een zeer geslaagd Ceciliafeest.

Cantemus zingt. Foto: PR