De drie winnaars (v.l.n.r.) Anouk Jolink, Teun van Til en Jolijn van der Linden. Foto: PR
De drie winnaars (v.l.n.r.) Anouk Jolink, Teun van Til en Jolijn van der Linden. Foto: PR

Teun van Til winnaar Peace Poster Contest

BRONCKHORST - Lionsclub Bronckhorst is trots op de drie scholen die hun medewerking hebben gegeven aan de Vredesposter wedstrijd. Voor het zevende jaar organiseert deze Lionsclub deze wereldwijde wedstrijd voor kinderen van groep 8. De feestelijke prijsuitreiking was op woensdagavond 25 november bij Pepe in Baak.

Er zijn opnieuw prachtige posters gemaakt, waarop duidelijk te zien is hoe kinderen zich verdiept hebben in dit zo actuele thema. "Er moet meer vrede op aarde komen," dat was een van de quotes. Het thema voor 2015: Share Peace: Deel de vrede. Door hierover na te denken, worden kinderen zich bewust van de noodzaak om mee te werken aan vrede in hun directe omgeving, maar ook wereldwijd. Op de basisscholen 'De Leer' in Hengelo, De Woordhof in Hummelo en Horizon Stad in Doesburg hebben ongeveer 75 kinderen zich ingezet om het thema te verbeelden.
De eerste prijs, maar ook de Districtsprijs is behaald door Teun van Til (11) van basisschool 'De Leer' in Hengelo. De jury, bestaand uit Willemijn Colenbrander, Enny Verhey en Leo Traas, was unaniem in haar keuze.
Hij gaat nu op voor de landelijke hoofdprijs, uitgereikt door de voorzitter van de Gouverneurs Raad op de jaarlijkse Lions VN-Dag in Den Haag. De winnaars van de andere scholen zijn Jolijn van der Linden (Doesburg) en Anouk Jolink (Hummelo).


Verjaardagsdozen vullen bij Stichting Jarige Job

BRONCKHORST/ROTTERDAM - Lionsclub Bronckhorst heeft op 18 november met twaalf leden en partners een dag Rotterdam bezocht, met een missie: de Van Nellefabriek, waar Stichting Jarige Job twee loodsen heeft ingericht voor opslag en logistiek. De stichting geeft aan mensen die afhankelijk zijn van de voedselbanken, een verjaardagsdoos voor hun kinderen.

Veelal wordt hun verjaardag maar niet gevierd, zelfs worden kinderen thuisgehouden op die dag die eigenlijk volop gevierd zou moeten worden. De stichting zorgt dat deze kinderen toch hun verjaardag samen met het gezin en met klasgenootjes kunnen vieren, iets wat anders vaak niet mogelijk is.
Er werden ruim 100 dozen ingepakt, na van tevoren goed te zijn geïnstrueerd door de medewerkers, drie vaste krachten, bijgestaan door vele vrijwilligers. De organisatie is strak geregeld, ze werken doorlopend met min of meer incidentele vrijwilligersgroepen, meestal drie per week, maar in deze (herfst) periode soms wel zes per week. De ontvangst en begeleiding was erg hartelijk en deskundig. Veel producten ontvangen ze van een landelijke grootgrutter, speelgoedfabrikanten en snoepfabrikanten. Deze mensen doen bovendien erg hun best om het assortiment goed af te stemmen op de leeftijdsgroepen en op jongen/meisje. In elke doos zit ook een recent verschenen kinderboek, omdat de stichting ook aandacht geeft aan het tegengaan van laaggeletterdheid.
De inrichting van de loods is geïnspireerd op Sjakies Chocoladefabriek. Pas twee jaar geleden zijn ze begonnen op deze locatie, die overigens voor vijf jaar kosteloos gebruikt mag worden. En het wordt steeds mooier: de beleving staat centraal, de groepen vrijwilligers kunnen met plezier een dag(deel) werken. Een aanrader, èn voor een teamuitje èn als goed doel.


www.jarige-job.nl