Veel nattigheid op sommige stukken. Foto: Henk Teerink

Hamove Off the Road rit verreden op glad parcours

HENGELO - De jaarlijkse Hamove Off Road Rit rondom Hengelo Gelderland die afgelopen zondag werd verreden had dit jaar de weergoden niet mee. Vanaf zaterdagavond tot de start van zondagmorgen regende het bijna constant. Er konden twee verschillende routes gereden worden en niet overal was het parcours even goed door de enorme regenval van 's nachts.

De vereniging had helaas concurrentie van de Redbull knockout in Scheveningen waar veel rijders uit de regio aan deelnamen. Daarnaast kwamen mede door het slechte weer minder deelnemers naar Hengelo. Toch was het plezier er niet minder om en kwamen de deelnemers uit heel Nederland om in het prachtige buitengebied van Hengelo te kunnen rijden. Veel bekende en onbekende rijders reden een paar ronden. Bij de familie Seesing had men een mooi parcours met een paar hindernissen gebouwd. De andere route ging over een stuk land van de familie Bos. Daar was het een waar spektakel waar menig rijder niet ongeschonden door kwam, ze vielen een keer van de motor of kwamen vast te staan.

De enduro toppers Mark Wassink, Peter Lenselink en Bjorn Sloot gaven een mooie demonstratie en gingen als een speer over de uitgestippelde route. Toch was het zien van de mindere goden ook mooi om te zien. Maarten Memelink die voorrijder was, en andere rijders onderweg mocht helpen als er wat gebeurde, ging roemloos ten onder. Hij gleed onderuit en kreeg de handen op mekaar van het aanwezige publiek. De deelnemers waren na afloop van een ronde niet meer te herkennen vanwege de vele modder op hun kleding en motor. Ondanks het feit dat er minder deelnemers waren als voorgaande jaren, was voorzitter Fred Versteege toch tevreden. Er waren ongeveer duizend deelnemers die het weer hadden getrotseerd. Hij bedankte met name de plaatselijke EHBO voor hun aanwezigheid. Zij hadden ondanks dat het parcours glad was in verband met de nattigheid niets te doen gehad. Dit tot tevredenheid van de voorzitter. Tevens ging dank uit naar de grond eigenaren en de vrijwilligers die het tot een succes hadden gemaakt. Na afloop kon men in de Mölle op het circuit 'Varsselring' nog nagenieten van een goed stukje muziek onder het genot van een hapje of drankje.

Gelijkspel voor Ratti

Kranenburg - Op de stormachtige zondagmorgen van 29 november reisden de Ratti Dames af naar Winterswijk om het op te nemen tegen het eerste team van Meddo. Ratti probeerde meteen druk te zetten om zo aanvallen te creëren, maar de verdediging van Meddo deed zijn werk. In de 7e minuut kwam de bal echter in de voeten van de spits van Meddo. Zij bedacht zich geen seconde en schoot vanaf 20 meter hoog op het doel: 1-0.

Ratti probeerde hun spel weer op te pakken, maar dit was lastig. Meddo probeerde ook om bal in de ploeg te houden. In de 11de minuut kreeg Els Berenpas de bal. Ze speelde wat mensen uit en schoot op het doel. De verdediging van Meddo raakte de bal nog aan en het was een corner, waar helaas geen doelpunt uit voorkwam. Ratti bleef continu druk zetten en speelde lange tijd bijna volledig op de helft van Meddo. Er werden veel aanvallen opgezet. Zo speelde Ariët Kieskamp de bal in de 29ste minuut naar Esther Menkveld. Zij speelde samen met Minke Hartman, die vervolgens de bal naar Els Berenpas passte. Els schoot op het doel, maar de keepster van Meddo kon er nog net bij met de hand. Dat scheelde niet veel. Af en toe deed Meddo ook een poging om aan te vallen en te scoren. In de 31ste minuut kwam een snelle spits van Meddo kwam de verdediging voorbij, maar keepster Kim Heuvelink reageerde alert en kwam vlot uit en wist zo de doelpoging af te wimpelen. Ratti nam het heft weer in eigen hand, want in 32ste minuut kreeg Esther Tuinman de bal. Zij gaf een mooie voorzet vanaf de linkerflank. Ze probeerde Esther Menkveld te bereiken, zij wist de bal nog aan te nemen en te schieten, maar de bal was al achter de lijn geweest.

Ratti bleef doorgaan met het opzetten van aanvallen tot in de laatste minuut van de eerste helft: In de 45ste minuut was er wederom een combinatie te zien met Esther Tuinman en Esther Menkveld. Esther schoot de bal net naast. Net voor rust had Meddo nog een kans, maar Kim Heuvelink wist de bal vakkundig te blokken. Met een 1-0 achterstand gingen de Ratti Dames de rust in. Na de rust wilde Ratti het spel van de eerste helft herhalen, maar met het verschil dat er nu wel gescoord zou worden, om zo de achterstand in te halen. In de 49ste minuut gaf Esther Menkveld een mooie voorzet op Esther Tuinman. Zij kon de bal net niet bereiken. In de 50ste minuut kon de spits van Meddo oplopen vanaf het middenveld. Zij wist wel te scoren: 2-0.

Daarna probeerde Ratti weer meer balbezit te krijgen, maar Meddo liet dit niet echt toe. Gelukkig bleef keepster Kim Heuvelink koelbloedig doorgaan met keepen en ook de verdediging van Ratti zetten een tandje erbij om Meddo hierin tegen te houden. Uiteindelijk wist Ratti het tij te keren. In de 63ste minuut speelde Minke Hartman de bal naar Esther Menkveld. Zij gaf een mooie voorzet en Els Berenpas wist de bal in het doel te schieten: 2-1. Meddo liet dit niet over zich heen komen en zette meer druk. Toch lukte het Ratti om in de 73ste minuut een aanval inzetten. Lianne ten Have gaf een steekpass op Esther Menkveld. Zij passte de bal naar Els Berenpas. Els wist wederom de bal in het doel te schieten: 2-2.

Nadat dit doelpunt gevallen was, probeerde Ratti alles uit de kast te halen om een derde doelpunt te scoren. Er werden veel aanvallen opgezet, maar Meddo probeerde dit natuurlijk ook. In het laatste gedeelte van de wedstrijd werd het steeds spannender wie van de teams het laatste doelpunt zou gaan maken. Zo had Meddo in de 88ste minuut een aanval, maar Kim Heuvelink wist dit ongedaan te maken. In de 89ste minuut was er een corner voor Ratti. Esther Tuinman nam deze hoekshop. Jessica ten Elshof schoot de bal en deze kwam op de paal terecht. Esther Menkveld wist de bal te veroveren en schoot nogmaals op doel. De bal rolde rakelings langs de palen, maar ging er niet in. Zelfs in de blessuretijd deed Esther Tuinman nog een poging, maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Aankomende zondag spelen de Ratti Dames thuis tegen het eerste team van Neede om 13.30.