Herman Vrielink overhandigt namens Vorden B3 een boeket bloemen aan Evert en Annelies van den Oudenalder van autorijschool NXXT. Foto: PR
Herman Vrielink overhandigt namens Vorden B3 een boeket bloemen aan Evert en Annelies van den Oudenalder van autorijschool NXXT. Foto: PR Foto:

Vorden 1 speelt voor 5e keer gelijk en NXXT nieuwe shirtsponsor Vorden B3

Vorden - Afgelopen zondag heeft Vorden 1 in haar 11e wedstrijd in de 2e klasse voor de 5e keer gelijk gespeeld. In Zevenaar werd tegen OBW een 1-1 gelijk spel uit het vuur gesleept en met 17 punten blijft het voor de 4e achtereenvolgende week op de 5e plaats staan.

Beide ploegen kennen elkaar van twee seizoenen geleden in de 3e klas en beide ploegen hebben ook een gelijke achtergrond. OBW speelde drie seizoenen geleden nog in de 4e klas en na het kampioenschap in 2012-2013, promoveerde de ploeg direct in het 1e seizoen in de 3e klas via de nacompetitie naar de 2e klas en afgelopen seizoen kon het zelfs bijna in 1x de stap maken naar de 1e klas, maar in de laatste nacompetitiewedstrijd tegen Orion lukte het net niet.

Vorden promoveerde in 2011-2012 van de 4e klas naar de 3e klas en werd vorig seizoen na 3 seizoenen 3e klas kampioen. Nu komen beide verenigingen elkaar dus weer tegen in de 2e klas en Vorden wist dat het een zware dobber zou worden aangezien twee seizoenen geleden in Zevenaar met 6-0 werd verloren en in Vorden met 2-3.

In de eerste 10 minuten speelde Vorden erg onrustig en kwam het daardoor steeds in de problemen doordat er veel onnodig balverlies werd geleden. In de 3e minuut resulteerde dit direct al in een 1-0 achterstand, toen op het middenveld in de opbouw balverlies werd geleden en de achterhoede nog helemaal 'open' stond. Via een vliegensvlugge omschakeling bereikte OBW met drie passes de middenvelder die simpel vanaf 10 meter binnen kon schieten. Het duurde daarna nog 10 minuten voordat Vorden enigszins controle kreeg over de wedstrijd, maar vanaf dat moment is men echter ook niet meer in de problemen geweest en heeft keeper Robin Verstege geen noemenswaardige redding meer hoeven te verrichten in de 1e helft. Het duurde echter nog wel tot het laatste kwartier voor rust voordat Vorden een echte kans kreeg.

In de 35e minuut was het Rik Schröer die zich prima vrij speelde bij de achterlijn en de bal op kniehoogte voorzette waar Frank Hiddink via een fraaie hakbal de bal het veld weer in bracht en Daan Horstman vanaf 10 meter de bal keihard tegen de paal aan schoot. Nog geen vijf minuten later was het een cornerbal van de rechterkant die hoog werd ingebracht door Daan Horstman en door Rik Schröer binnen getikt kon worden, maar deze inzet werd door een OBW verdediger van de lijn af gegleden. In de rebound kwam de bal wederom bij Daan Horstman terecht en deze bracht de bal hoog in bij de 2e paal en deze inzet, die tussen een schot op doel en voorzet in zat, kon net niet ingekopt worden door twee vordense aanvallers.

Na de rust begon Vorden wederom erg onrustig en rommelig en kwam zodoende niet in het gewenste ritme, waarbij aangetekend dient te worden dat de meer dan stevige wind niet bijdroeg aan de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van de wedstrijd. Spits Gijs van der Veen, die in de 1e helft al meerdere keren had laten zien dat hij als aanspeelpunt en balvaste spits een meer dan nuttige bijdrage leverde aan het spel van Vorden 1, kon niet meer zo goed en zo vaak gevonden worden en zodoende ontstond het beeld dat het voor Vorden wel eens heel lastig kon worden om de gelijkmaker te forceren. Toch kwam deze alsnog, want in de 70e minuut kon een afgeslagen voorzet aan de linkerkant wederom ingebracht worden door Stefan Eggink. Hij draaide naar rechts uit en krulde de bal strak voor en de indraaiende bal werd door niemand beroert en verdween in de verre hoek : 1-1.

In het laatste kwart van de wedstrijd werd het een open wedstrijd waar OBW nog volop voor de winst ging door de twee topaanvallers aan zevenaardse zijde in te brengen. Het werd direct alarmfase 1 met vooral de ijzersterke en pijlsnelle linksbuiten als belangrijkste wapen. Toch hield Vorden haar doel schoon en kon het in de uitvallen ook een paar keer via vooral Daan Horstman gevaarlijk uitbreken. Het bleef voor Vorden gelukkig bij 1-1 want vijf minuten voor tijd kreeg OBW de beste kans om de wedstrijd te beslissen.

De rechtsbuiten, samen met de linksbuiten eveneens een gevaarlijke invaller, kon deze keer Bas Abbink achter zich laten maar schoot vanaf 10 meter vrij voor Robin Verstege gelukkig hoog over. Bas Abbink werd nog vervangen door Siebren Bijenhof, die in de laatste fase met enkele goede defensieve acties en prima inspeelpassen goed inviel en toen uiteindelijk na 95 minuten de prima leidende scheidsrechter af floot was op deze stormachtige zondagmiddag wederom een punt bij geschreven. En gezien de twee nederlagen van twee seizoenen geleden, is Vorden tegen de opvallende runner-up OBW er in ieder geval op vooruit gegaan.

NXXT shirtsponsor Vorden B3
Vorden B3 heeft nieuwe tenues ontvangen van autorijschool NXXT. Als dank hiervoor gaf Herman Vrielink van de Sponsorcommissie afgelopen zaterdag op Sportpark 't Grote Veld een boeket bloemen aan Evert en Annelies van den Oudenalder van autorijschool NXXT.