Werk dat in Galerie De Burgerij te zien is. Foto: PR
Werk dat in Galerie De Burgerij te zien is. Foto: PR Foto:

KunstZondagVorden: "Anders gaan
kijken naar Kunst"

Vorden - Zondag 13 december is de 37ste editie van KunstZondagVorden, de kunstroute langs ateliers en galeries in Vorden-centrum en haar buitengebied. De kunstroute die haar publiek wil verrassen en nieuwsgierig maken naar kunst.

Op deze vierde KunstZondagVorden van dit jaar openen zes ateliers en vijf galeries van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren. De deelnemende ateliers en galeries zijn herkenbaar aan de KZV-vlag. Op vrijwel alle locaties zijn kunstenaars/vormgevers/fotografen aanwezig om met u van gedachten te wisselen over hun inspiratiebronnen, het creatieve proces en de door hen toegepaste technieken en beeldelementen.

Ook interessante fotografie en 3d-design te zien

Het full-color KZV-Infoblad met een korte beschrijving wat op de verschillende locaties te zien is en met een plattegrond waarop ook de routes naar de locaties in het buitengebied zijn aangegeven, is vanaf heden gratis af te halen bij VVV Vorden, Kerkstraat 1B. U kunt het Infoblad ook verkrijgen bij de deelnemende galeries en downloaden op de site. Zo kunt u zich vooraf oriënteren en desgewenst een eigen route samenstellen.
Wat is er te zien?
KunstZondagVorden staat voor een diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, zowel figuratief als abstract, met kwaliteit. In de ateliers en galeries hangen schilderijen, tekeningen, organische en geometrische wandobjecten in papier en metaal gemaakt met diverse technieken.

Ook is er veel ruimtelijk werk te bezichtigen, zoals figuratieve beelden en abstracte sculpturen, uiteenlopend in materiaal en formaat. Daarnaast treft u op de kunstroute ook interessante fotografie en 3d-design aan, zoals sieraden en tassen, keramische objecten en glaskunst. KunstZondagVorden is vanaf mei 2015 één van de projecten van de Stichting KunstInVorden. Deze stichting is dit jaar opgericht, met dank aan notaris Hulleman, en heeft als voorzitter Will(emijn) Colenbrander-adviseur kunst en cultuur.

Over de activiteiten van deze stichting hoort u volgend jaar meer. Nu nodigen het bestuur van de Stichting KunstInVorden en de KZV-deelnemers u van harte uit op 13 december te komen genieten van de verrassende en nieuwsgierig makende kunstroute in Vorden-centrum en haar buitengebied en een ontmoeting te hebben met de kunstenaars/vormgevers waardoor u misschien anders gaat kijken naar kunst.


www.kunstzondagvorden.nl


'Liedjes van vroeger'

VORDEN - Zin in zingen! De laatste Sing-In van dit jaar is op dinsdagmiddag 8 december.

Met veel plezier worden liedjes van vroeger gezongen, begeleid door Dick Wagenvoort op de accordeon. Iedereen van 100 jaar en jonger wordt uitgenodigd om mee te komen zingen. Het hoeft niet perfect! Neem gerust vrienden, familie en buren mee. De Sing-In begint eerder, namelijk om 14.00 uur. In het Kulturhus (de Raadszaal) te Vorden. Deelname is gratis.


Informatie: 0575 - 55 65 68