Vordense Kerstmarkt met
Kerstpreuverie

Vorden - Op zaterdag 12 december tussen 14.00 en 19.30 uur staat het centrum van Vorden weer volop in het teken van de jaarlijkse Kerstmarkt. Een van oudsher sfeervolle Kerstmarkt waar Vorden trots op mag zijn en waar niet-Vordenaren van harte welkom zijn. Dit jaar hebben de Vordense horecaondernemers de handen ineen geslagen en bieden ze de bezoekers een heuse 'Vordense Kerstpreuverie'.

Wandelend van kraam tot kraam kan de bezoeker hapjes proeven en drankjes drinken. Behalve dat thuis eten die dag niet meer nodig is, verhoogd een 'Preuverie' natuurlijk ook de gezelligheid en sfeer. Want elkaar ontmoeten en genieten van alles wat met Kerst te maken heeft is het doel van deze markt. In de stand van de Kerstcommissie zijn de speciale 'Kerstpreuverie'-bonnen verkrijgbaar. Naast eten en drinken is er ook veel te zien en te doen op de Kerstmarkt. De standhouders bemenst door Vordense ondernemers, kunstenaars en particulieren bieden een grote variƫteit aan kado's, kerstartikelen en artikelen voor de winter.
Rond het kampvuur kunnen kinderen broodjes bakken, ze kunnen ezeltje rijden en de Kerstman zal hen verwennen met cadeautjes en lekkers. Uiteraard ontbreken de midwinterhoornblazers niet. Op de kerstmarkt is ook te zien hoe deze prachtige instrumenten worden gemaakt. Door de grootte van de kerstmarkt met maar liefst 40 standhouders, zijn er op diverse plaatsen muziek- en zangoptredens voor jong en oud! De Harmonie Vorden start in de dorpskerk. Na het Vordens Mannenkoor zal een jeugd-delegatie van de Harmonie Vorden op de markt optreden. De zangkoren Popkoor Zutfun en Muziek op Venhorst zijn weer van de partij. Het Jongerentoneel Vorden treedt op met daarna vele verrassingen waaronder een optreden van Shallow Creek, een zangoptreden van een Vordense ondernemer en onmiskenbaar horend bij kerst: een doedelzak-optreden! De Vordense diva's Rita en Wendy sluiten de kerstmarkt op stemmige wijze af.