Dinie Hiddink vertelt over het mooie linnen in een kabinet op de boerderij. Foto: PR
Dinie Hiddink vertelt over het mooie linnen in een kabinet op de boerderij. Foto: PR Foto:

Senioren luisteren aandachtig
naar Dinie Hiddink-Dijkman

Vorden - Vrijdagmiddag kwamen de leden van ANBO en PCOB Vorden gezamenlijk bijeen in zaal De SooS (Dorpscentrum) te Vorden.

Voorzitter Jan Berenpas kon een groot aantal belangstellenden welkom heten. Hij deelt mede dat dit de laatste bijeenkomst is onder de vlag van de ANBO. Aan de leden wordt voorgesteld alle activiteiten voort te zetten in een zelfstandige Senioren Vereniging Vorden. Daartoe moet het lidmaatschap van de ANBO worden opgezegd, hetgeen op grote schaal gebeurt.

Gerard Wesselink (VOA bij de PCOB) roept de aanwezigen op te protesteren tegen afschaffing van de blauwe Belastingenveloppe, middels de beschikbare formulieren, met name voor diegenen die niet over een PC beschikken. Hierna is het woord aan Dinie Hiddink, geboren in Zwiep, die ons in het Achterhoeks dialect verschillende verhalen kleurrijk verteld.

Voor de pauze ging het over Naoberschap (buurt), zoals zij dat als kind in de omgeving van Zwiep heeft beleefd. Achtereenvolgens weet zij de buurtgebruiken beeldend te brengen rond Nieuwjaarsdag, Sint Peter (22 februari);de verhuizing van de pachtboeren, Pasen, Meimaand (trouwmaand), geboorte van een kind en met kindervisite. Ook alle burenplichten rond een begrafenis worden duidelijk uiteengezet. Na de pauze volgen 3 korte verhalen over Alie, de geƫmancipeerde kip; het boodschappen doen en het gesprek met buurman Willem en de eerste verkering met Hendrika op de dansvloer. Veel wordt door de aanwezigen herkend en brengt vaak de lachspieren in beweging. Anneke Rigterink (PCOB) bedankt de inleidster voor het prachtige optreden, met een attentie. Hiermee wordt deze geslaagde bijeenkomst afgesloten.