Afbeelding
Foto:

Scrooge & Marley landgoed De Kranenburg

KRANENBURG - Op zaterdag 19 (20.00 uur) en zondag 20 (14.30 uur) december speelt en vertelt Gery Groot Zwaaftink op landgoed De Kranenburg, traditiegetrouw zijn versie van het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens, ″Scrooge en Marley″.

Deze voorstelling gaat over de oude vrek Scrooge die op kerstavond bezoek krijgt van zijn overleden zakenpartner Marley. Deze waarschuwt hem om een ander leven te gaan leiden, want anders zal het hem slecht vergaan. Om hem te helpen 'stuurt' Marley hem de drie geesten van het kerstfeest. Dit maakt diepe indruk op de oude man. De duur van deze vertelling is plm. 75 minuten. Na de pauze speelt en zingt Gery nog een aantal eigen geschreven liedjes die bij de kerstsfeer passen.

De voorstelling wordt gegeven op de deel van landgoed De Kranenburg, dat voor deze gelegenheid omgetoverd wordt tot een theater. De eigenaren Albert Jan Lubbers en Renée de Fraîture zullen u daar hartelijk ontvangen. Er is elk jaar veel belangstelling voor deze voorstelling en er is maar een beperkt aantal plaatsen. Reserveren is daarom noodzakelijk. Landgoed De Kranenburg ligt aan de Bergkappeweg 2 in Kranenburg (Vorden). De kosten voor deze voorstelling is vijftien euro. Hiervoor krijgt u naast de voorstelling ook twee consumpties. Meer informatie of reserveren is telefonisch of per mail mogelijk.


0575-556216

dekranenburg@planet.nl


Moonyard bij 'de Tol'

Wittebrink - Het begint een echte klassieker te worden, de band Moonyard op het podium van café 'de Tol' op 3e Kerstdag (zondag 27 december). Het optreden begint om circa 16.00 uur.

Het geluid van de Hammond A100 neemt naast het gitaargeluid een belangrijke plaats in. De bespeler ervan, Henk Buiting, komt uit een muzikaal gezin en hij interesseert zich naast de muziek ook voor de techniek van het instrument. Samen met de Leslie zorgt het orgel voor een vintage sound, die past bij de sfeer van de blues en rock, die zo kenmerkend is voor de muziek van MoonYard. Stef Woestenenk is verantwoordelijk voor het gitaargeluid. Hij ademt de sfeer uit van de blues en de vintage poprock. Als frontman neemt hij ook de meeste leadzangpartijen voor z'n rekening. Drummer Gerton Eijkelenkamp zorgt voor de juiste drive in het ritme. Ronald Buiting, een oudere broer van Henk, zorgt met zijn percussiewerk en gitaarspel voor de ritmische aanvulling, maar hij weet ook zijn momenten te pakken en het publiek verbazen met een swingende beat. Bassist Hans Hoog Stoevenbelt stond al in de jaren '60 op de regionale podia. Geïnspireerd door klanken en kleuren produceert Hans een 'groove' die de muziek van Moonyard nog swingender maakt.


www.moonyard.nl