Voertuigen met gebreken werden naar de garage geleid. Foto: Jan Holtrigter
Voertuigen met gebreken werden naar de garage geleid. Foto: Jan Holtrigter Foto:

Politie houdt verlichtingscontrole
op Rondweg in Vorden

Vorden - De politie hield woensdagavond 9 december samen met Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst op de Rondweg een preventieve verlichtingscontrole. De voorzitter van Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst Dorien Mulderije deed de aftrap van de briefing.

Indien de verlichting niet in order was, konden mensen deze zelf repareren of in orde laten maken door medewerkers van garage Groot-Jebbink om een bekeuring te voorkomen. Uitsluitend de kostprijs van een lampje werd in rekening gebracht.

Namens de politie leidde wijkagent Cor Kleijkamp de controle: "Een deel van de bestuurders werd gecontroleerd op gebruik van alcohol, daarbij zijn geen overtredingen geconstateerd. Wel vond ik dat er een groot aantal automobilisten hun verlichting niet in orde hadden. De controle is wat mij betreft succesvol. Vrijwel iedere bestuurder reageerde erg positief. De samenwerking met de garagehouder en Veilig Verkeer was zeer prettig. Bij de controle werd gebruik gemaakt van politie motorrijders en er werd op snelheid gecontroleerd. Er werden 763 voertuigen gecontroleerd, 20 reden er te snel en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/uur." Verder waren er 17 koplampen defect, 26 defecte kentekenverlichting en 6 keer was de achterverlichting niet in orde. Verder werden 3 fietsers/bromfietsers met defecte verlichting aangehouden. Voor wat betreft de verlichting was dit een publieksvriendelijke actie. Wel werden er bekeuringen uitgeschreven voor: 1 maal het niet dragen van de gordel, 2 maal het voeren van mistverlichting, 1 maal bumper kleven en 1 maal een trekhaak voor de kentekenplaat. Twee bestuurders kregen een waarschuwing omdat geen rij- of kentekenbewijs kon worden getoond.
Wim Klein Kranenbarg leidde de actie namens Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronkhorst. Dorien Mulderije: "Gezien de locatie werden weinig fietsers gecontroleerd. Opvallend was wel dat veel mistlampen niet terecht werden gevoerd. Het was een geslaagde actie en zal zeker worden herhaald".