Kwartet van geschoolde amateurszangers. Foto: PR
Kwartet van geschoolde amateurszangers. Foto: PR Foto:

Optreden 'Kwart over 60' tijdens
Kerstgroepententoonstelling

Kranenburg/Vorden - Op zaterdagmiddag 19 december vanaf 13:30 uur vindt er een optreden plaats van "Kwart over 60" in het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg/Vorden. Kwart over 60 bestaat uit Mieke Kluiver(sopraan) Joke Talens (Alt) Pieter Vegter (tenor) en Jos Divendal (bas). Als geschoolde amateurzangers vormen zij sinds een 4-tal jaren een kwartet en treden zij regelmatig naar buiten. Het plezier van het samen zingen is de drijfveer die hen bindt. Het kwartet zingt bekende en minder bekende kerstliederen uit verschillende cultuur- en taal- gebieden. In de prachtige akoestiek en de kerstsfeer van de museumkerk zal het zingen zeker goed tot zijn recht komen.


Gezellige kerstmarkt St Martinuskerk

Baak – Voor het achtste jaar op rij werd zondag een kerstmarkt in Baak gehouden, georganiseerd door de Stichting de Vrienden van de Parel van Baak met hulp van vele vrijwilligers. Standhouders en bezoekers hadden de weg naar het achterste gedeelte van de St. Martinuskerk gevonden, waar het lekker warm en knus was.

Het knapperend vuur in de vuurkorf, de oliebollenkraam en de twee grote kerstbomen bij de ingang omlijsten de entree van de kerstmarkt. In de kerk was het een gezellige drukte bij de kramen met verschillende koopwaar. Naast de kerstdecoratie artikelen, werd er een keur aan waar aangeboden, veelal ambachtelijk gemaakt, zoals mooie houten kandelaars, prachtige hoeden, kleurrijke sjaals, sieraden en sfeervolle kerststukken. Voor de inwendige mens waren er jams, chutneys, worst, koffie, glühwein en erwtensoep. De jongste bezoekers konden zich uitleven in de knutselhoek. De bezoekers uit Baak zien tijdens deze kerstmarkt niet alleen de vele uitgestalde waar, maar ook oud-inwoners van het dorp die speciaal voor de markt naar Baak zijn gekomen.

"Het lijkt hier wel een reünie", zegt een bezoekster, "net als met de kermis. Het enige verschil is dat we elkaar hier kunnen verstaan." Rond de klok van vier waren alle bezoekers vertrokken en kon een tevreden organisatie gaan opruimen.


35e Oudejaars Crossloop Vorden

Vorden - Stichting Oudejaars Crossloop Vorden organiseert woensdag 30 december voor de 35e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. Sportief het jaar afsluiten en genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied Het Grote Veld. Het is dan ook niet voor niks dat velen zeggen dat het de mooiste cross is van de Achterhoek! Kijk voor een sfeer impressie op: www.oudejaarscrossloop.nl.

Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Het parcours is gelegen in de nabijheid van sportpark 't Grote veld van voetbalvereniging Vorden aan de Oude Zutphenseweg, gaat over fraaie bos- en zandpaden in de prachtige bossen van Vorden en is grotendeels onverhard (>95%). Nieuw dit jaar is de Kidscross van 1,1 km voor kinderen van 4-12 jaar. Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering. De organisatie nodigt iedereen van jong tot oud uit om ook deel te nemen aan de crossloop! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en een heerlijke oliebol. De live muziek zal dit jaar worden verzorgd door muzikant/cabaretier Erik Knoef uit Vorden. Na afloop van de crossloop zal naast mooie prijzen voor de snelste deelnemers ook de Ton ten Have wisselbokaal opnieuw worden uitgereikt aan de snelste loper uit Vorden op de langste afstand. We hopen daarom ook op veel lopers uit Vorden.

Afstanden en starttijden
Er kan worden gestart op de volgende afstanden: 12.45 uur; afstand 1,1 kilometer kidscrossrun (deelname 4-12 jaar): 13.30 uur; afstand 15 kilometer: 13.40 uur; afstand 10 kilometer: 13.50 uur; afstand 5 kilometer. Voorinschrijven kan via www.oudejaarscrossloop.nl tot 27 december 2015. Daarnaast is inschrijven op de dag zelf mogelijk vanaf 11.30 uur in de kantine van VV Vorden. Kosten per afstand 1,1 km. Kidscross: drie euro bij voorinschrijven, vier euro bij inschrijven op de dag zelf. 5/10/15 km.: zeven euro bij voorinschrijven, tien euro bij inschrijven op de dag zelf.
Kanjers voor Kanjers
De stichting Oudejaars Crossloop heeft besloten om het geld dat na afloop van de crossloop overblijft te doneren aan Kanjers voor Kanjers (zie www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl). Kanjers voor Kanjers steunt lokale projecten in de Achterhoek ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. Kanjers voor Kanjers geeft donaties aan kleinschalige, regionale projecten, die het welzijn van minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen ondersteunen. Kinderen die niet in staat zijn sport en spel op een goede manier te beleven krijgen via Kanjers voor Kanjers de kans om (weer) te kunnen spelen en sporten.

Vorig jaar kon de Stichting Oudejaars Crossloop Vorden 1798 euro overmaken naar Kanjers voor Kanjers, en dit jaar hopen we natuurlijk dat minimaal te evenaren. Combineer het nuttige met het aangename en kom naar VV Vorden op woensdag 30 december. Douche- en kleed gelegenheid is aanwezig. (zie www.vvvorden.nl). Deelnemers kunnen nadere informatie opvragen via e-mail: info@oudejaarscrossloop.nl.