Ook aan de 25 ste editie verlenen midwinterhoornblazers hun medewerking. Foto: PR.
Ook aan de 25 ste editie verlenen midwinterhoornblazers hun medewerking. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

25 jaar Winterwandeling
in de Wildenborch

Vorden- Voor de 25e keer wordt zondag 3 januari de Wildenborchse Winterwandeling gehouden. Natuurlijk wordt dit een bijzondere editie en ontvangen de deelnemers wat extra's.

Het is al weer voor de vijfentwintigste keer dat in de Wildenborch een Winterwandeling wordt georganiseerd. Reden voor de Kapelcommissie om er deze keer iets bijzonders van te maken. In de route is dit jubileumjaar een bijzonder verrassend stukje route opgenomen. Er kan gekozen worden uit een korte route van ongeveer zeven kilometer en een langere route van ongeveer vijftien kilometer. Deelnemers krijgen naast het vertrouwde glas glühwein of chocolademelk en de kop erwtensoep onderweg, vanwege het jubileum, bij terugkomst in de Kapel gratis een lekkere warme hap aangeboden. Dit is mede mogelijk geworden dankzij de medewerking van Poelier 't Vöske uit Lochem. Ook zullen midwinterhoornblazers hun medewerking aan de Winterwandeling verlenen. De hoornblazers mogen namelijk tot en met Driekoningen (6 januari) hun sonore geluid laten horen.

Kosten voor deelname bedragen net als in voorgaande jaren zes euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar betalen drie euro Inschrijven op 3 januari in de Wildenborchse Kapel (Kapelweg 1 Vorden) tussen 11.00 uur en 13.00 uur.


Sociï werkt zich overtuigend naar verdiende overwinning op Halle

Wichmond - Op een ongebruikelijk tijdstip (11.00 uur) op zondagochtend werkten Sociï en Halle hun laatste competitiewedstrijd van 2015 tegen elkaar af op sportpark De Lankhorst in Wichmond. Sociï is inmiddels afgezakt naar de voorlaatste positie, tijd voor wat eerherstel.

Het veld in Wichmond was bepaald geen biljartlaken met zijn vette ondergrond en tamelijk lang gras. Zoals te doen gebruikelijk hanteren we dan de uitspraak dat beide ploegen ermee van doen hebben. In het begin van de wedstrijd zorgden de omstandigheden ervoor dat vele momenten er knullig uit zagen. Balletjes over enkele meters werden fout ingepasst, er werd veelvuldig uitgegleden en de bal kreeg men vaak niet zo eenvoudig mee zoals gewild. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd had er moeten zijn voor Halle, ware het niet dat de aanvoerder van de ploeg zijn aanname op de zestien meter verprutste en min of meer terugspeelde op Sociï-keeper Henry Vreeman.

Aan de andere kant was Sociï nog wat zoekende toen uit het niets Tim Groot Roessink in stelling werd gebracht. Er ontstond een één op één situatie waarbij zijn directe tegenstander weggleed en alleen de keeper nog als hindernis overbleef. Vanaf de zestien meter verschalkte Groot Roessink ook hem en bracht de stand al na vijf minuten op 1-0. Wat daarna volgde was een wedstrijd die vooral werd gemaakt door strijdlust, serieuze kansen voor Sociï kwamen er nog nauwelijks. Dubaern Besseling kreeg een mogelijkheid na een goed ingebrachte vrije trap, maar diens inzet ging voorlangs. Bij Halle werd nog eens een aanname op de zestien fout uitgevoerd en daar waar Halle dacht een kans te krijgen stond de verdediging van Sociï simpelweg goed. Dit seizoen was dat nog niet zo vanzelfsprekend, maar alles zat eens een keer mee. De rust werd bereikt bij een stand van 1-0 na een helft hard werken van beide kanten.

Na de rust was Sociï direct scherp met Gert-Jan Loman die vanaf links Groot Roessink nog eens vooruit schoof. Laatstgenoemde rondde ook zijn tweede kans van de wedstrijd beheerst af en zo stond na 46 minuten de 2-0 al op het scorebord. Het werkvoetbal ging Sociï stukken beter af dan Halle en de thuisploeg leek er ook veel meer zin in te hebben. De omstandigheden zorgden weliswaar voor vele fouten en misverstanden maar het bleef een tamelijk boeiend schouwspel.

Daarin waren er nauwelijks kansen te noteren en als die er al waren dan waren die voor Sociï. Halle leek al met het hoofd bij het Knalbal dat die middag aldaar zou worden gehouden. Dit doet niets af aan het feit dat Sociï wel toonde keihard te willen werken voor de punten. Dit resulteerde uiteindelijk ook nog in uitbreiding van de score. In de 75e minuut was het Gert-Jan Loman die werd diep gestuurd door een bekeken lobpass van invaller Kevin Esselink. Loman was ouderwets scherp en vond de rechterhoek van het doel waarmee hij de keeper kansloos liet; 3-0. Voor degenen die hem nog niet kenden gaf Esselink zijn visitekaartje nog maar eens af en het was goed hem weer eens bezig te zien in Sociï 1. Een kopbal waarbij het op karakteristieke wijze net zo hoog kwam als de handen van de keeper ging helaas net over. In de slotminuut van de wedstrijd mocht Gert-Jan Loman nog een tweede doelpunt meepakken. Een doeltrap van de keeper van Halle belandde voor de voeten bij aanvoerder Dubaern Besseling die Loman direct vond, de keeper werd omspeelt en van dichtbij werd de eindstand op het scorebord gezet; 4-0. Sociï was de terechte winnaar, in een echte "werkwedstrijd" was het de enige ploeg die echt bereid was te werken.

Gedurende de eerste seizoenshelft zat het vaak niet mee en de laatste tijd was de spiraal neerwaarts. Gelukkig heeft de ploeg van Tim Kollen dit jaar toch nog met een redelijk goed gevoel kunnen afsluiten. Nu is het zaak om deze lijn na de korte winterstop door te trekken. De eerste competitiewedstrijd van Sociï staat geprogrammeerd op zondag 17 januari om 14.00 uur thuis tegen EDS. De selectie van Sociï wenst iedereen voor nu hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2016 toe!