Veel publiek kwam langs bij de diverse ateliers en galeries. Foto: PR
Veel publiek kwam langs bij de diverse ateliers en galeries. Foto: PR Foto:

KunstZondagVorden 13 december
zonnig en grensverleggend

Vorden - De 13 december jl. gehouden KunstZondagVorden was met recht een KunstZONdag. De stralende zon lokte veel publiek naar buiten om de route langs de ateliers en galeries te volgen. Naast de vaste bezoekers waren er ook nieuwe bezoekers aan de route. Mede door de exposanten in de galeries die van buiten Vorden kwamen, waren er veel bezoekers van buiten de provincie grenzen.

KZV wordt zo een grensverleggende route. Niet alleen door de provinciale grenzen te overschrijden, maar ook door de kwaliteit van de geboden kunst en de uitleg die door de kunstenaars op de locaties gegeven werd. Zo kon het geïnteresseerde publiek o.a. luisteren naar de uitleg van een kunstenaar over het belang van het goed inlijsten van een schilderij. Men kon leren waarop gelet moet worden, met welke grenzen en kaders rekening gehouden moet worden. Andere exposities boden veel stof tot nadenken en filosoferen over kunst. Zo ontstonden op alle locaties geanimeerde gesprekken tussen het geïnteresseerde publiek en de kunstenaars/vormgevers/galeriehouders over de werkwijze en inspiratiebronnen van de kunstenaars. Deze gesprekken leidden soms tot de aankoop van een kunstwerk. Organisatie, deelnemers en publiek kunnen terugkijken op een zonnige, grensverleggende KunstZondagVorden.

Zet u 13 maart 2016 alvast in uw agenda? Dan wordt de volgende KunstZondagVorden gehouden.


www.kunstzondagvorden.nl


Kerstviering in Achterhoeks

HENGELO - Op vrijdag 25 december gaat mevrouw Netty Hengeveld uit Eibergen voor in de dienst van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hengelo Gld.

Voor Netty Hengeveld is de Achterhoekse streektaal 'de taal van het hart'. Zo vertaalde zij liederen en gezangen voor het Achterhoeks Liedboek. En in 2014 werden haar streektaalgedichten gebundeld in het boekje 'Een helen troost'. De liefde voor de streektaal zal zeker tot uiting komen in deze bijzondere kerstviering, waarin een door haar zelf geschreven kerstverhaal het middelpunt vormt.
De dienst begint om 10.30 uur in de kleine kerk aan de Banninkstraat 9. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en om onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar na te praten. Op donderdag 31 december zal de heer Jan Rigterink uit Vorden voorgaan. Traditiegetrouw wordt in de Oudejaarsdienst teruggeblikt, herdacht en vooruitgekeken. U bent van harte welkom.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Uitslag van de Kerstdrive op 17 december van Bridgeclub Bronkhorst. Top-integraal, twee lijnen van elk acht paren. De mensen in feestkleding en een prachtige prijzentafel verzorgd door Annelies Schröder.

Een fijne avond met tussendoor een paar lekkere hapjes. Wedstrijdleider René Winkelman had de door de leden geschudde spellen, gedupliceerd. Toch het waren veelal lastige spellen. De uitslag: 1. An Wortel & Paul Niks 71,92%, 2. Aartje Bernards & Pop Grizell 61,22%, 3. Joke Damveld & Hans Oldhoven 60,42%, 4. Fien & Henk Biezeman 56,68%, 5. José & René Winkelman 56,67% en een gedeelde zesde plaats voor Riet Botschuyver & Bert Deunk en Will Snelder & Bert Botschuyver met 55,88%. Iedereen die heeft meegewerkt er een mooie avond van te maken hartelijk dank.
Opgave voor het Goede Doelentoernooi op zaterdag 23 januari 2016 bij Hans Jansen in Vorden, telefoon (0575) 551892. Meer informatie op de website. De nieuwe (vierde) ronde begint op donderdag 7 januari 2016. Afmelden vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329. Wij wensen u allen Fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2016.


Vragen over crisis TSN Thuiszorg

GroenLinks

BRONCKHORST - TSN Thuiszorg heeft recent uitstel van betaling aangevraagd. TSN is met haar medewerkers ook in Bronckhorst actief. GroenLinks gemeenteraadslid Titus Smit maakt zich zorgen over zowel de continuïteit van de thuishulp voor onze inwoners als over de banen van alle medewerkers. En stelde daarom donderdag 17 december aan wethouder Peppelman de vraag hoeveel inwoners en medewerkers het betreft en wat de gemeente gaat doen om te zorgen dat de huishoudelijke hulp wordt voortgezet in het geval TSN omvalt. De PvdA voegde daar de vraag aan toe hoe het college bewoners informeert. Wethouder Peppelman gaf aan het een vervelende situatie te vinden. In de gemeente Bronckhorst krijgen ongeveer 320 bewoners huishoudelijke hulp van TSN en gaat het om 70 medewerkers die in onzekerheid zitten. De gemeente onderhoudt contact met de curator die over de situatie bij TSN gaat en heeft andere thuiszorgorganisaties al benaderd om de huishoudelijke hulp zo nodig snel over te kunnen nemen. De wethouder geeft aan een 'net tarief' te betalen aan TSN en dat TSN hem laat weten het daar voor te kunnen doen. Als er ontwikkelingen zijn worden via de website van de gemeente en Contact bewoners geïnformeerd.