De basisschool aan de Velswijkweg blijft open.
De basisschool aan de Velswijkweg blijft open. Foto: PR

Velswijk opent deuren tijdens Velswijk Open

Velswijk – Op zaterdag 31 januari openen basisschool Velswijk en buurthuis D'n Draejer hun deuren voor alle belangstellenden tijdens Velswijk Open. Vanaf 14.00 uur worden er binnen en buiten volop activiteiten georganiseerd om te vieren dat de school en het buurthuis open blijven en te laten zien wat het dorp allemaal te bieden heeft.

Nog geen jaar geleden leek basisschool Velswijk geen toekomst meer te hebben. Een dreigende sluiting maakte een groep ouders zo enthousiast en vastberaden dat de school nu definitief behouden is gebleven. Ook het naastgelegen buurthuis D'n Draejer moest anderhalf jaar geleden vrezen voor sluiting. Sindsdien draait het volledig op vrijwilligers, is het flink opgeknapt en worden er weer volop activiteiten georganiseerd.
"Nu de school en het buurthuis open blijven, blijft de leefbaarheid in Velswijk behouden. En dat willen we vieren," vertelt Arjan Wullink, lid van het oudercollectief dat in het leven werd geroepen voor het behoud van de school. Samen met Dorpsbelangenorganisatie Voor Velswijk Door Velswijk die het buurthuis beheert, organiseert het oudercollectief de open dag. Voorzitter Peter Posthuma van de Dorpsbelangenorganisatie vertelt over het programma van Velswijk Open. "Het wordt een bruisende middag met om 14.00 uur de officiële opening door wethouder Peppelman. Aansluitend is er in de school van alles te beleven voor de jeugd zoals een talentenjacht, een knotsgek toernooi, het rad van avontuur, ranjamelken, voetverven en schminken."

Gelijktijdig start in de sporthal naast het buurthuis een voetbaltoernooi voor de jeugd. In en rondom het buurthuis presenteren lokale ondernemers hun bedrijf, waarbij dj Thomas de muziek verzorgt. Voor de jeugd is er een springkussen en een quadbaan. Rond 16.00 uur treedt de dansgarde op in D'n Draejer, waarna coverband v. Ceybergen uit Keijenborg het stokje overneemt en de open dag rond 20.00 uur muzikaal afsluit.
Iedereen kan het moderne schoolgebouw en het opgeknapte buurthuis van binnen en van buiten bewonderen en er is dus genoeg te beleven voor jong en oud. Velswijk Open is vrij toegankelijk.


www.velswijk.nl