Stichting Sport & Ontmoeten klaar voor 2015 en verder

Halle - Nu recentelijk de velden door de gemeente Bronckhorst officieel zijn overgedragen is de Stichting Sport & Ontmoeten helemaal klaar voor de toekomst.

Anticiperend op de plannen van de gemeente Bronckhorst om de sportvoorzieningen in de gemeente te privatiseren is de Stichting Sport & Ontmoeten Halle op 24 maart 2014 officieel opgericht. De stichting heeft Sportzaal De Meisterkamp in beheer en is sinds kort eigenaar van de voetbalvelden in Halle. Het stichtingsbestuur bestaat uit 5 Hallenaren.
De Stichting wil het sporten en ontmoeten in Halle en omstreken (Bronckhorst-Oost) bevorderen en faciliteren om zo te zorgen voor het behoud van de leefbaarheid. "Wij zijn ons sterk bewust van de maatschappelijke veranderingen. Denk hierbij aan krimp in de kleine kernen, de sterke individualisering en de afname van het je gezond voelen," aldus voorzitter Patrice Assendelft.
De stichting richt zich op het aanbieden van mogelijkheden om de gezondheid te verbeteren (sport voor iedereen) en op het verder versterken van de onderlinge (ver)banden. Het samen beoefenen van sport of bewegen en het ontwikkelen van spel en gezondheidseducatie, het zijn belangrijke pijlers. Hoe kunnen mensen elkaar daarin helpen en vinden?
De stichting biedt mogelijkheden en beheert de sportaccommodaties in Halle. Initiatieven om die optimaal te benutten zijn van harte welkom en zelfs nodig.
Momenteel vinden er al diverse activiteiten plaats, zoals judo, badminton en voetbal.
De stichting vindt dat Halle en omstreken een aantrekkelijk woongebied moet blijven waar men samen optrekt en elkaar stimuleert om activiteiten in de gemeenschap te ontplooien. De stichting wil hierin een belangrijke rol te spelen en streeft er hierbij naar het gebruik van de faciliteiten zeer betaalbaar te houden.

Bestuurslid Rene de Planque roept u op contact op te nemen met één van de bestuursleden, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen om suggesties kenbaar te maken. Aarzel niet ze aan te dragen, ook als ze nog niet compleet zijn.


www.sportenontmoeten.nl