Inschrijving gestart voor cursus IVN De Oude IJsselstreek

Halle - Binnenkort start er een Natuurcursus voor iedereen die graag meer wil weten over de natuur in de eigen leef- en woonomgeving. Het programma bestaat uit zeven avondbijeenkomsten en zes excursies.

De cursus wordt gegeven in de vier regio's binnen de afdeling van IVN De Oude IJsselstreek, in Montferland op maandagavond, Rondom Strang en Iessel op dinsdagavond, in De Liemers op woensdagavond en in regio Graafschap op donderdagavond. Alle excursies zijn op zaterdagochtend. De eerste cursusavonden zijn respectievelijk op: 16 maart in Braamt, 18 maart in Zevenaar, 24 maart in Silvolde en 26 maart in Halle. De onderwerpen die behandeld worden zijn: geologie/landschap, zoogdieren, vogels, planten, insecten (met de nadruk op bijen) en waterleven.
Op alle locaties wordt hetzelfde programma aangeboden. Inschrijven kan tot uiterlijk 23 februari. Om aan het hele programma te kunnen deelnemen is het mogelijk bij verhindering een bijeenkomst op een van de andere locaties te volgen.
Het gehele cursusrooster kunt u vinden op de website van de afdeling: ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek. Het IVN is een vrijwilligersorganisatie die werkt voor de natuur en het milieu door middel van educatie. Het laat mensen kennismaken met de natuur in de eigen omgeving doormiddel van diverse activiteiten. Het verzorgen van laagdrempelige cursussen is er één van. Deze serie lezingen / natuurcursus kan gezien worden als een opstap voor een opleiding tot Natuurgids IVNgidsen met natuur en gebiedskennis zijn van groot belang in de regio, zeker gezien het, gedeeltelijk, wegvallen van de NME centra in de regio. Het werkgebied van IVN afd. de Oude IJsselstreek beslaat het zuidelijk deel van de Achterhoek, de Liemers en Montferland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de werkgroep cursussen.


0314 631779
cursussen@ivn-doij.nl