De vrijwilligers van de Voedselbank Zelhem ontvangen de cheque van de Bridgeclub Bronkhorst.
De vrijwilligers van de Voedselbank Zelhem ontvangen de cheque van de Bridgeclub Bronkhorst. Foto: Liesbeth Oukes

Opbrengst Goede Doelen Bridge

1500 euro voor Voedselbank

Toldijk - In Zaal Den Bremer vond zaterdag 24 januari de jaarlijkse Goede Doelen Bridge plaats, georganiseerd door Bridgeclub Bronkhorst.Het goede doel was deze keer de Voedselbank Zelhem, dat aan het einde van de sportieve middag een cheque mocht ontvangen van 1500 euro.

Dit jaar meldden zich 70 paren voor dit bridgetoernooi, wat werd gespeeld in vijf lijnen, onder leiding van wedstrijdleider Ruud Beilo. Er stond een fraaie prijzentafel voor die paren die eindigden op de plaatsen 1, 5 en 11. Voorzitter Theo Schut opende de middag met een welkom aan alle deelnemers. Na een sportieve middag werden de prijzen verdeeld onder voornoemde plaatsen. De trekking van de loterij werd net voor het bekendmaken van de opbrengst voor het goede doel verricht door Gracia Siebelink, vrijwilliger van de Voedselbank Zelhem. Mevrouw Marian Hoftijzer won met haar lot een bridgeweekend in Hotel Asteria.

Voorzitter Theo Schut en penningmeester Hans Jansen reikten de cheque van 1500 euro aan Gracia Siebelink, Annie Peppelman en Hennie Onstenk, alle drie vrijwilligers van de Voedselbank Zelhem. Zij geven pakketten uit in de gemeente Bronckhorst. In oktober kregen zij het bericht dat de opbrengst van de Goede Doelen Bridge voor hen bestemd zou zijn, omdat er ook na de feestdagen behoefte is aan een goede uitgebalanceerd voedselpakket. "Dat was een hele verrassing," vertelt Annie Peppelman. Gracia vult aan. "Het geld gaan we gebruiken om producten te kopen die we normaal niet krijgen, zoals zuivel, vlees, vleeswaren, kaas en boter."

Het pakket is een aanvulling op wat een gezin nodig heeft. "Voor de overige producten moeten de mensen zelf zorgen," weet Hennie Onstenk. Na een dankwoord aan alle spelers en de wedstrijdleider, werden alle uitslagen bekend gemaakt en de prijzen uitgezocht. Tot slot genoot een aantal bridgers van een heerlijk stamppottenbuffet.

Het hoogst geƫindigd: Lijn A: 1. Loek Lemckert/Helmut Kapel 59,52%; 2. Greet van Es/Gerda van Weerd 59,23%; 3 Will Snelder/Bert Botschuyver 55,95%. Lijn B: 1. Ans Lemckert/Lo Kelder 63,39%; 2. Bert Pennewaard/Joke Willemsen 63,10%; 3. Truus en Kees Mortier 61,31%. Lijn C: 1. Riet Botschuyver/Silvia Schreiber 60,12%; 2. Paul Niks/An Wortel 58,93%; 3. Dick Wijers/Gerrie Rossel 56,55%. Lijn D: 1 Ton Hendriks/Frank Verlinden 66,07%; 2. Bart en Leny Keurntjes 60,42%; 3. Wil Wissink & Ine Willemsen 55,06%. Lijn E: 1 Henriet en Jos Meiers 61,31%; 2 Rini en Evert Thalen 59,52%; 3. Mannie en Ad de Kruyf 58,93%.