De heer Barink en zijn kleinzoon Gijs, leerling van Sccsschl3.0, openen het bospad.
De heer Barink en zijn kleinzoon Gijs, leerling van Sccsschl3.0, openen het bospad. Foto:

Sccsschl 3.0 Wolfersveen

Veilig naar school over bospad dankzij Univé

Wolfersveen - Vrijdag 27 februari was een feestelijke dag bij Sccsschl3.0 in het Zelhemse Wolfersveen. Na vele zaterdagen zwoegen door ouders en buurmannen en dankzij een donatie van Univé Oost, werd het bospad geopend waarover de leerlingen nu veilig over de Wolfersveenweg naar school kunnen fietsen.

Het was een doorn in het oog van zowel ouders, leerkrachten en ook de leerlingen van Sccsschl3.0 uit Wolfersveen: na het samengaan van vier dorpsschooltjes uit de omgeving, moesten vele kinderen nu over een smalle maar drukke weg naar school.
Aangezien er ook veel groot landbouwverkeer over dezelfde weg rijdt, was er geregeld sprake van een gevaarlijke situatie.

Het idee werd geopperd om een bospad naast de bestaande weg aan te leggen.
Er werd een aanvraag ingediend bij Univé Oost in het kader van het Univé Oost Fonds. Dit Fonds ondersteunt lokale projecten en goede doelen. Univé was zeer onder de indruk van het initiatief en wilde dit project graag ondersteunen met een donatie van 2500 euro.

Na de feestelijke opening was er nog gelegenheid om even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Sccsschl3.0 wil graag iedereen bedanken die dit bijzondere project mede mogelijk heeft gemaakt: Univé Oost, de ouderraad en alle harde werkers die menig vrij uurtje voor het bospad in de weer zijn geweest!