Joe Maessen behaalde 2 maal een 2e plaats voor het CRQF team uit Vorden. Foto: Henk Teerink
Joe Maessen behaalde 2 maal een 2e plaats voor het CRQF team uit Vorden. Foto: Henk Teerink Foto: Gerwin Nijkamp

Goede resultaten voor rijders uit Bronckhorst

Bronckhorst - Afgelopen weekend werden er op het circuit 'De Galgendijk' in Lochem op zaterdag en zondag cross wedstrijden verreden. Op zaterdag werd er een 4 uurs cross georganiseerd en voor de zondag stond het ONK Zijspancross op het programma aangevuld met de klassen Quads, MX1 en MX2. In alle klassen waren er teams en rijders uit de gemeente Bronckhorst aanwezig. Daarbij werden verschillende successen geboekt.

De 4 uurs cross werd zaterdag gewonnen door een team dat KTM fabrieks rijder Davy Pootjes in hun midden had. Elk team heeft een 4 tal rijders die elkaar telkens afwisselen. Bas Klein Haneveld werd met zijn team 3e en Rob Seesing behaalde een mooie 5e plaats met zijn team. De uit Hengelo Gld afkomstige Jasper Groot Roesink, Koos Banda en Sjoers Eskes reden naar een keurige 5e plek samen met de uit Ruurlo afkomstige Gijs ten Elshof. Naast deze mannen reden er nog een 10 tot 20 coureurs mee uit de gemeente Bronckhorst.
Evenals vorig jaar wist het duo Ettiene Bax & Kaspars Stupelis beide manches te winnen bij de ONK zijspannen. Gert van Werven behaalde met Peter Beunk uit Hengelo Gld een prachtige 3e plek. Koen Hermans, ook uit Hengelo reed in de 1e wedstrijd een aantal ronden aan kop maar moest opgeven door technische problemen. Hij reed echter de sterren van de hemel in de 2e manche en eindigde samen met Kenny van Gaalen achter Bax en Stupelis als 2e. Het duo Hans Garritsen en Rik Wiegerink eindigde twee keer in de achterhoede met een 20e plaats. Veelvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen reed zich keurig naar een 5 en 4e plaats in beide manches met zijn bakkenist Robbie Bax.
De winst bij de quads ging tweemaal naar Mike van Grinsven. Hij kreeg behoorlijk tegenstand van CRQF team rijder Joe Maessen die in beide manches als 2e finishte. Maessen komt uit op een quad die is ontworpen door Vordenaar Gerben Vruggink. Gerben was tevreden met de resultaten van Maessen maar hoopte stiekem toch op een overwinning van zijn rijder. De Hengelose quad rijder Gerben Lieverdink werd 25e en 28e.                                         Twee overwinningen waren er voor Erwin Plekkenpol in de MX1 categorie. Peter Bergsma uit Hummelo deed ook prima zaken met twee 7e plaatsen. De 25e en 24e plaats ging naar Eddie Looman uit Zelhem. Eduard Hermsen won beide manches in de MX2 klassen. Succes was er voor Thijs Bulten in de 1e manche. Lange tijd reed hij op een 3e plaats maar moest op het laatst iets toegeven en werd netjes 5e. De 14e plek was zijn deel in de tweede wedstrijd van de dag. Sjoerd Eskes die evenals Thijs Bulten ook had meegedaan aan de 4 uur cross van zaterdag reed zich verdienstelijk maar een 21e en 18e plaats. Jan Willem Arendsen eindigde tweemaal als 37e en liet daarmee toch een aantal rijders achter zich.


Wat is er te doen in Drempt, Hummelo en Keppel                        

Agenda week 10/2015

Kopij insturen kan via: watisertedoenindhk@gmail.com

Voor-Drempt
• za 7 maart: jeugddisco voor 12- tot 18-jarigen van 20.00-24.00 uur in het dorpshuis. Nadere info: www.dorpshuisdrempt.nl
• zo 8 maart: Freedance, gezellige stijldansavond voor dansparen van 20.00-24.00 uur in het dorpshuis, Kerkstraat 89. Nadere info: tel. (0313) 471348.

Achter-Drempt
• za 7 maart: workshop 'Creatief met druivenhout' o.l.v. Margo Versteegen van 14.00-17.00 uur op 't Heekenbroek aan de Tellingstraat 7. Nadere info en aanmelding: tel. (0314) 381988 of zie www.heekenbroek.nl

Hummelo
• wo 4 maart: Welfare-ochtend in zorgcentrum Hyndendael van 9.30-11.30 uur. Tevens verkoop van de gemaakte artikelen. Handwerkmateriaal of kussenvulling over? Dit is zeer welkom. Nadere info: Jopie Wissink, tel. (0314) 381062.
• wo 4 maart: iedere woensdag kunt u om 18.03 uur gezellig aanschuiven bij FF naar Steef en voor een klein prijsje eten wat de pot schaft. Nadere info: www.ffnaarsteef.nl
• do 5 maart: ochtendbridgeclub 'Gezelligheid Troef' van 9.15 uur tot ca. 12.30 uur bij FF naar Steef. Belangstelling? Neem dan contact op met de secretaris Liet Hoitink, tel. (0314) 381876.
• wo 11 maart: zoals iedere woensdag kunt u om 18.03 uur gezellig aanschuiven bij FF naar Steef en voor een klein prijsje eten wat de pot schaft. Nadere info: tel. 06-30407672 of zie www.ffnaarsteef.nl
• do 12 maart: bridgeclub De Harten Koning speelt eens per 14 dagen bij De Gouden Karper. Aanvang 19.30 uur. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom. Nadere info: Dirk Tuijten, tel. (0314) 382321.

Hoog-Keppel
• do 5 maart: van 18.15-19.00 uur kun je meedoen aan een proefles bij Zonnekids, de zwemclub voor jeugd met een beperking tot 18 jaar. Nadere info: www.zonnewater.nl
• vr 6 maart: erwtensoepmaaltijd in de huiskamer van de stichting Welzijn, Van Panhuysbrink 1E van 17.30-20.00 uur. Nadere info: www.swdrempthummelokeppel.nl of tel. (0314) 380232.
• De minibieb in Keppel is een klein boekenkastje aan een boom aan de Van Schuylenburgweg. Iedereen kan hier gratis boeken lenen of ruilen. Geen kosten, geen registratie, geen verplichtingen. Zo lees je steeds iets nieuws en komen boeken die anders maar zouden verstoffen beschikbaar voor iedereen in de buurt. Zie ook: www.facebook.com/minibiebinkeppel

Laag-Keppel
• Loop eens binnen bij Hobbycentrum 't Kerkje aan de Hummeloseweg 4 voor het houten speelgoed en de vele typen nestkastjes en voederhuisjes die men hier vervaardigt. Ook voor verhuur van oud-Hollandse spellen. Tel. (0314) 381744. Geopend: ma t/m do van 9.00-12.00 uur.

• Hangt bij de Keppelse Molen in de Dorpsstraat de vlag uit, dan bent u van harte welkom in de molen voor bezichtiging en deskundige uitleg. De tuin met de spinnekopmolen is het gehele jaar geopend. Voor nadere info: www.keppelsemolens.nl


Waanzinnige Boekenweek 2015

Hengelo - Dit jaar vieren we van 7 maart t/m 15 maart alweer voor de 80e keer Boekenweek. Het thema is 'waanzin', onder het motto: Te gek voor woorden. In de Bibliotheek West Achterhoek staan leuke activiteiten op het programma. Daarnaast liggen er in de vestigingen speciale Boekenweekmagazines en Boekenweekbundels met verhalen klaar voor leden. Wees er snel bij want op is op.

Op woensdag 11 maart zal Eva Schuurman een avond verzorgen in bibliotheek Hengelo. Eva is columniste en schrijft gedichten, anekdotes en korte verhalen. Een onderdeel van de avond is 'impro-poëzie', door Eva het publiek samen. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is € 5, Vrienden Bibliotheek Hengelo hebben gratis entree.

Op 12 maart organiseert bibliotheek Doetinchem een schrijfworkshop voor vrouwen die van schrijven houden en vrouwen die dit nog willen ontdekken. De workshop wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur en deelname kost 10 euro.

Op zondag 15 maart kan er op vertoon van het Boekenweekgeschenk (dit krijgt u tijdens de Boekenweek bij aankoop van Nederlandstalige boeken van tenminste € 12,50) weer de hele dag vrij gereisd worden met NS.