Kunstenaar Floris Wolvetang bezig met zijn 'wilde rozen'.
Kunstenaar Floris Wolvetang bezig met zijn 'wilde rozen'. Foto: PR

Floris Wolvetang maakt roosachtig kunstwerk voor Kunstwandelroute

Hummelo - Aan de Tellingstraat in Achter Drempt is Floris Wolvetang al weken bezig met een nieuwe creatie voor de 16e Kunstwandelroute in Hummelo. Het idee voor zijn 'Wilde Rozen' kreeg hij toen een vrouw uit Brabant hem vroeg een 'roos-reading' bij haar te doen.

Een reading kan je helpen meer inzicht te krijgen in een bepaalde situatie waardoor je een voor jouw wezenlijke stap kunt gaan maken. Tijdens de reading bij deze vrouw verscheen het fascinerende beeld van een roos van puur licht. Deze stralende roos werd overwoekerd door andere rozen die haar beletten om gezien te worden en haar licht te verspreiden. Een beeld dat tot de verbeelding sprak.

Het was het begin van een proces dat elke kunstenaar kent. Heel langzaam verandert het idee en het uiteindelijke product kan er totaal anders uitzien dan eerst de bedoeling was. Floris onderzocht de mogelijkheden om een 'lichtroos' te maken, maar kwam tot de conclusie dat het voor de kunstwandelroute niet het gewenste effect zou opleveren.

De essentie van de reading was 'gezien worden'. Met dat gevoel wilde hij verder. Wanneer word je gezien; als je je niet verschuilt achter 'hoe het heurt' en als je authentiek durft te zijn en gehoor geeft aan de impulsen die van binnenuit komen. Het kunstwerk waar Wolvetang mee bezig is, staat twee meter hoog en straalt onverschrokkenheid uit. "In ieder mens schuilt zo'n roos," aldus de in Achter Drempt woonachtige kunstenaar.

De kunstwandelroute start dit jaar op zondag 5 april en eindigt op 24 mei. De route begint vanaf de parkeerplaats van Hotel de Gouden Karper.