Ardi Hooijmans (rechts) van het Twinkeltje en Mirjam Ordelman van Mevrouw Wispeltuut.
Ardi Hooijmans (rechts) van het Twinkeltje en Mirjam Ordelman van Mevrouw Wispeltuut.

Twinkeltje in een ruimer jasje

Zelhem - Een ruime en overzichtelijke handwerkwinkel, maar tegelijkertijd knus en huiselijk, dat is hoe Twinkeltje in Zelhem het best omschreven kan worden. Ardi Hooijmans verhuisde haar zaak van de ene kant van de Stationsstraat naar de andere kant op nummer 1. Vanaf dinsdag 10 maart is de nieuwe winkel geopend, die dienst doet als gezellige ontmoetingsplek en kenniscentrum voor creatievelingen.

Vier jaar geleden begon Ardi Twinkeltje in het voormalige 'Winkeltje van Schoenmaker'. De uitstraling van het karakteristieke pand en de knusse sfeer die in de kleine ruimte van nature hing, waren voor haar perfect, maar de eigenaresse van het handwerkwinkeltje koesterde altijd de wens om te wonen en werken onder één dak. "Dat is om meerdere redenen gemakkelijker en gunstiger", legt ze uit.
Kort samengevat is ze er wat ruimte betreft flink op vooruit gegaan, maar heeft ze in eerste instantie een beetje moeten inboeten op de sfeer. Een ruimte sfeervol aankleden is aan de creatieve onderneemster echter wel besteed. Na een periode van verbouwen en dozen schuiven is er een winkel ontstaan die erg overzichtelijk is, maar door de inrichting ook als een huiskamer aandoet.
Ardi: "Ik hou van mensen. Mijn belangrijkste doel met het Twinkeltje is dan ook een plek bieden voor ontmoeting. Iedereen kan hier rustig even gaan zitten en genieten van een kopje thee of koffie en wat lekkers." Het assortiment is daar ook op aangepast. Zo is er in de zaak nu thee van Fleur de Café te verkrijgen en verkoopt Ardi Oud-Hollands snoep.
Het aanbod van producten dat al in Twinkeltje te verkrijgen was, is tevens uitgebreid. De schappen zijn gevuld met vele brei- en haakgarens plus benodigdheden, diverse fournituren, DMC borduurgarens, decoratie- en quiltstofjes, mooie kaarten en cadeauartikelen.

Creatieve workshops
In het Twinkeltje organiseert Ardi regelmatig gratis brei- en haakcafé's: op de eerste dinsdag- en derde donderdagochtend van de maand. Tijdens deze café's geldt net als in de winkel dat gezelligheid en ontmoeting altijd voorop staan.
Deze visie deelt ze met Mirjam Ordelman die ook regelmatig creatieve workshops als mevrouw Wispeltuut geeft in Twinkeltje. Mirjam: "Het meest belangrijk vind ik dat de mensen met een voldaan gevoel weer naar huis gaan, dat ze echt wat geleerd hebben waarmee ze ook in het dagelijks leven iets kunnen. Creativiteit ontspant en verruimt je blik. Met welk materiaal je iets creëert en wat het uiteindelijke resultaat is, maakt eigenlijk niet zoveel uit." Ze geeft de eerste workshop op 17 maart om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.
Kijk op de website en Facebook voor meer informatie en mogelijkheden.


www.twinkeltje.me