BeNeCup SuperMoto wedstrijd Zelhem. Foto: Henk Teerink.
BeNeCup SuperMoto wedstrijd Zelhem. Foto: Henk Teerink. Foto:

Grote opkomst en buitenlandse deelname aan wedstrijd Zelhem

BeNeCupSuperMoto Zelhem

Zelhem - Afgelopen weekend werd op het circuit Vinkenkamp in Zelhem de jaarlijkse SuperMoto wedstrijden verreden.

Dit jaar werd het parcours in tegengestelde richting gereden in verband met de veiligheid voor rijders en publiek. Zaterdagmiddag kon er al getraind worden door de rijders. Helaas was het weer op zaterdag niet al te best. Net voor de trainingen had het flink geregend waardoor de baan niet optimaal was voor de rijders. Velen deden het in het begin dan ook rustig aan. Naarmate de middag vorderde werd er ook sneller gereden doordat het circuit droger werd. Een aantal lokale rijders probeerde deze tak van sport ook eens uit tijdens deze vrije trainingen op zaterdag.

Aanpassingen circuit
Stichting SuperMoto-Vinkenkamp had het allemaal goed voor elkaar. Op aandringen van een aantal rijders werd er op zaterdagavond nog met man en macht gewerkt om wat aanpassingen te doen aan het circuit. Tijdens de tijd trainingen van zondagmorgen waren er een aantal valpartijen in de verschillende klassen voor het kampioenschap. Dat zorgde er voor dat een aantal klassen niet de volle training kon benutten om te rijden.

Toppers
De grote toppers in de BeNeCup konden een volledige training rijden zonder problemen. Tijdens de wedstrijden ging het gelukkig wel goed, ze waren dan ook meer dan het aanzien waard. Rondom het circuit was veel publiek om de rijders aan te moedigen.
Evenals vorig jaar wist Devon Vermeulen beide heats winnend af te sluiten. De Belgische rijder Romain Kaivers eindigde achter Vermeulen als tweede en de derde plaats in heat 1 ging naar De Duitser Andre Plogmann. Net als in de 1e manche wist Romain Kaivers ook in de 2e manche achter winnaar Vermeulen te finishen.

De derde plaats ging naar Sebastien Bouillon evenals Kaiversafkomstig uit Belgiƫ. De Super finale ging ook naar topper van de dagDevon Vermeulen, die kreeg het dit maal zeker niet cadeau. In de laatste meters wist hij nipt Plogmann voor te blijven. Oud crosser en kampioen SuperMoto 2014 Marcel van Drunen pakte in de finale de derde plaats. Naast de BeNeCup wedstrijden kwamen ook nog andere klassen in actie voor hun kampioenschap: de Nationalen Belgiƫ, Nationalen Nederland, en de Euro categorie. Zij reden ook ieder twee manches. Dick Bulten liet mede namens het bestuur weten bijzonder tevreden te zijn met de publieke opkomst en buitenlandse deelname. Tevens ging er een dank uit naar alle vrijwilligers die op een of andere manier geholpen hadden bij het evenement.