Inmiddels is de eerste kledingcontainer geplaatst.
Inmiddels is de eerste kledingcontainer geplaatst.

Eerste container in Doetinchem geplaatst

Textiel inzamelen voor Longfonds

Doetinchem - In samenwerking met het textielinzamelingsbedrijf Curitas heeft het Longfonds de inzameling van kleding opgezet. De eerste container werd onlangs in Doetinchem geplaatst.

Henk Beertema van textielinzamelaar Curitas en Cor Kil van het Longfonds kregen in februari het idee om gezamenlijk een textielinzamelingsactie op te zetten. Het begint met een proef in de regio van Doetinchem, Zutphen en Winterswijk en als dit succesvol is worden er ook op andere plekken in Nederland textielcontainers geplaatst om kleding in te zamelen voor het Longfonds.
Voor elke kilo ingezameld textiel (kleding, huishoud- en woontextiel - zie voor een verdere specificatie de Facebookpagina van Longpunt de Achterhoek Doetinchem) komt 15 cent direct ten goede aan het Longfonds. Het Longfonds hoopt te kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar een vaccin tegen astma of het repareren van kapotte longen.
Textiel inleveren voor het Longfonds kan vanaf maandag 11 mei, liefst na een telefonische afspraak, door uw oude textiel in een afgesloten plastic zak te brengen naar Jannie ter Vrugt, van Hall-laan 21, Doetinchem, telefoon 0314-335430. De container staat in de garage achter haar huis.
Als u zelf een container wilt plaatsen dan kunt u een e-mail sturen naar riannewillemsen@longfonds.nl.