De harmonica en de accordeon staan centraal tijdens de harmonicadag
De harmonica en de accordeon staan centraal tijdens de harmonicadag Foto:

Jaarlijkse Harmonicadag bij Museum
Smedekinck komt er weer aan

Zelhem - Zondag 17 mei verzorgt Museum Smedekinck de jaarlijkse Harmonicadag in samenwerking met mede-organisator harmonicagroep 'de Trekkebuuls' uit Hengelo. Er is gezorgd voor een aantrekkelijk aanbod van artiesten, die garant staan voor een gezellige dag. Een toegangskaartje kost € 4,--. Leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Op het podium in 'de Schure' wordt tussen 11.00 en 17.00 uur continu opgetreden. Op het programma staan dit jaar, naast de organiserende Trekkebuuls, de groep Reuring, Groep Zweverink, Ni-j Wes, Mondharmonicaboys Rijnwaarden, Tegeliek, Talmakwartet en Onder de Linde. Zij brengen, op een enkele uitzondering na, voornamelijk smartlappen, zeemansliederen en andere meezingers van eigen bodem en uit landen als Duitsland en Oostenrijk ten gehore. Uitzondering daarop is de harmonicagroep Tegeliek uit Dieren. Tegeliek speelt prachtige Franse chansons en Ierse nummers.
Daarnaast is er in en om het museum volop ruimte voor spontane optredens van bezoekers die hun eigen harmonica hebben meegenomen. Verder is er een stand met harmonica-toebehoren, is de kruidentuin geopend en is in de stal van het museum de bijzondere expositie van doop- en peuterkleding te bezichtigen. Uiteraard wordt ook aan de verzorging van de inwendige mens gedacht.