V ader en zoon Hollak presenteren hun Jumbo Pick Up Point
V ader en zoon Hollak presenteren hun Jumbo Pick Up Point Foto: Jan Knoef

Boodschappen doen via jumbo.com

Start Jumbo Hollak Pick Up Point

Zelhem - In vijftig jaar tijd is er veel veranderd in het doen van boodschappen in een winkel voor levensmiddelen. Wat nu een supermarkt is, veranderde vijftig jaar geleden van een kruidenierswinkel (soms met de toevoeging 'Verkoop van Koloniale waren') in een zelfbedieningswinkel. Maar ook sinds het een supermarkt is, zijn er regelmatig veranderingen. Neem de scankassa en de handscanners, waarmee de klant zelf de rekening opmaakt tijdens het winkelen. Jumbo Hollak is daarbij een supermarkt die graag en snel inspeelt op nieuwe ontwikkelingen.

Zo ook op de nieuwste ontwikkeling, boodschappen halen via internet. Met ingang van 18 mei kunnen Jumbo Hollak klanten hun boodschappen via internet bestellen en afhalen bij het 'Pick Up Point' dat Jumbo Hollak daarvoor heeft ingericht. Door op de computer een account aan te maken op www.jumbo.com of in de speciaal te downloaden app op smartphone of tablet, kom je in de grootste online Jumbo Supermarkt. Via keuzelijsten kun je de boodschappen verzamelen, die vervolgens de dag erop tussen 16.00 en 20.00 uur (op zaterdag tussen 9.00 en 20.00 uur), netjes verpakt, bij de Jumbo winkel die u hebt aangeklikt (Jumbo Hollak) worden afgeleverd.

De app geeft info over de bereidingswijze

Ook diepvries en vers-artikelen komen gegarandeerd vers aan. U betaalt de boodschappen bij het afhalen aan het speciaal hiervoor ingerichte 'Pick Up Point' bij de ingang van de winkel. De boodschappen kunnen ook thuis worden bezorgd, maar daarvoor worden bezorgkosten in rekening gebracht. Verder is het systeem voorlopig gratis en kunt u ook bij deze wijze van winkelen bij Jumbo rekenen op de laagste prijsgarantie en de andere zekerheden van Jumbo.

Bouke Hollak: "De internetwinkel is een enorme hal in Den Bosch, waar ze een geweldig groot assortiment hebben. Natuurlijk is er goed nagedacht over de levering van de diepvries- en versproducten. Daarvoor zijn speciale koel/vriesboxen ontwikkeld."

Internet biedt natuurlijk extra mogelijkheden bij het winkelen. In de eerste plaats kun je 'winkelen' op een tijdstip die het beste uitkomt, lekker thuis vanuit de 'luie' stoel. Maar de app biedt meer. Zo kun je bij elk product informatie lezen en printen over de bereidingswijze, maar ook over combinatiemogelijkheden, recepten, etc. Verder kun je de 'vaste' onderdelen van de wekelijkse boodschappenlijst bewaren, zodat je die niet wekelijks hoeft op te zoeken. Tot slot zie je, voordat je bestelt, hoeveel de boodschappen kosten, zodat je niet verrast wordt aan de kassa.

Bouke: "Na de afronding van de bestelling krijgt de klant een mailtje van Jumbo met een afhaalcode en het verschuldigde bedrag."

Bouke vindt het een spannende ontwikkeling in het supermarktwezen. Bouke: "Dit is het begin. Op dit moment doen landelijk 50 Jumbo Supermarkten mee, maar er zijn plannen om te zijner tijd 'Pick Up Points' te gaan inrichten langs de snelweg, zodat mensen op weg van werk naar huis de boodschappen snel kunnen 'oppicken'. Verder is het voor bedrijven en instellingen, in combinatie met bezorging, een praktische manier om de dagelijkse boodschappen in huis te krijgen."