Wethouder Paul Seesink op bezoek bij diamanten paar
Wethouder Paul Seesink op bezoek bij diamanten paar

Bernard en Grada Bargeman

Diamanten paar in 't Wolfersveen

Wolfersveen - Zondag 10 mei vierden Bernard en Grada Bargeman hun 60-jarige huwelijksfeest met een gezellig feestje in de zaal van het Wolfershuus. Wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Bronckhorst, dhr. Paul Seesink, kwam naar het Wolfershuus om het paar namens de gemeente te feliciteren.

"Ik heb Bernard aan mijn ouders voorgesteld toen ze 25 jaar getrouwd waren," vertelt Grada op de vraag hoe ze elkaar hebben leren kennen. Ze kenden elkaar al veel langer, want ze waren alle twee actief in de Wolfersveense gemeenschap. Zo stond Grada langs de lijn als Bernard (één van de oprichters van voetbalvereniging Wolfersveen) moest voetballen en zat Bernard in de zaal als Grada optrad met zangvereniging Wozaneto, waarvan ze vanaf de oprichting (ruim 60 jaar) lid was.

Bernard en Grada kennen elkaar al veel langer

Na hun huwelijk gingen ze bij Grada's ouders aan de Petersdijk wonen. Bernard werkte als bosarbeider en later als medewerker van Staatsbosbeheer in de bossen rondom Zelhem en de Slangenburg. Grada was jarenlang actief voor het Rode Kruis.

Ze kregen twee kinderen, die inmiddels weer gezorgd hebben voor vijf kleinkinderen, terwijl er ook al een achterkleinkind geknuffeld kan worden. Bernard en Grada (respectievelijk 84 en 85 jaar oud) wonen nog steeds zelfstandig met ondersteuning aan de Petersdijk, waar ook de zoon met z'n gezin woont. De gezondheid is redelijk goed al schrok de familie in 1992 wel toen bij Bernard een vorm van kanker werd geconstateerd. Gelukkig is dat goed gekomen. Bernard is nog dagelijks in de tuin te vinden en verzorgt de kippen en paarden. Samen hopen ze nog jaren te mogen genieten van hun gezin, familie en omgeving.


39e Rommelmarkt in Hoog-Keppel

Hoog-Keppel - Voetbalvereniging HC'03 organiseert de jaarlijkse Kunst-, Antiek- en Rommelmarkt op Hemelvaartsdag 14 mei.

Om de clubkas te spekken besloot de Evenementencommissie van de voormalige voetbalvereniging H&K (nu gefuseerd met Drempt-Vooruit tot HC'03) in 1976 om een Rommelmarkt te organiseren op het plein voor het gemeentehuis te Hoog-Keppel. De eerste editie was reeds een groot succes, meer dan duizend bezoekers kwamen eropaf en ook in financieel opzicht was de markt geslaagd. De Kunst-, Antiek- en Rommelmarkt is in 38 jaar uitgegroeid naar een markt die een grote bekendheid geniet in de wijde omgeving en wordt al jarenlang bezocht door meer dan 15.000 bezoekers.
Op woensdag 13 mei is het mogelijk om tussen 13:00 uur en 19:00 uur 'rommel' aan te leveren. Niet alle spullen zijn welkom. Koelkasten, vriezers, wasmachines, bankstellen e.d. zullen worden geweigerd.
Heeft u interesse in een eigen kraam, neem dan contact op met Niels Gosselink, rommelmarkt.hoogkeppel@gmail.com. Op het moment van schrijven zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.
Naast een groot aantal standhouders, die een groot assortiment aan artikelen te koop aanbieden is een van de grootste attracties van de markt het snuffelen tussen de echte 'rommel'. De opbrengst van deze rommel is voor de organiserende voetbalvereniging HC'03. De Rommelmarkt, die al jaren gekenmerkt wordt door een gemoedelijke sfeer en bovenal enorm veel gezelligheid, zal evenals andere jaren plaatsvinden op het fraai gelegen plein voor het voormalige gemeentehuis te Hoog-Keppel.
Tussen 9 uur en 16 uur is de markt geopend voor allerlei activiteiten. Er is de verkoop van de 'rommel', de verkoop door standhouders van onder andere Oudhollands snoepgoed, cd's, poppen, kleding uit vervlogen tijden, koperwaren, speelgoed, boeken, wenskaarten en heel veel antiek. Er zijn een drankstand, snackstand, barbecue, ijskraam, fruitkraam, oliebollenkraam en palingrokerij. Vertier voor de kinderen is er in de vorm van kermisattracties. De entree is gratis.
De bezoekers wordt vriendelijk verzocht de aanwijzingen van verkeersregelaars en politie op te volgen. Er is een royale parkeergelegenheid aanwezig waar u uw voertuig tegen een geringe vergoeding kunt parkeren; de parkeerroute wordt middels bewegwijzeringsborden aangegeven.