Zelhemse en Londense voetballers tijdens de uitwisseling.
Zelhemse en Londense voetballers tijdens de uitwisseling. Foto: PR

Uitwisseling met St. Albans Rangers

Zelos ontvangt Engelse voetballers

Zelhem - Voor het 22e jaar vindt de voetbaluitwisseling plaats tussen jeugdteams van St. Albans Rangers uit Engeland en Z.S.V. Zelos. Dit jaar van 22 tot en met 27 mei.

Dankzij de goede onderlinge contacten en vriendschappen is het een vast evenement op de activiteitenkalender van de jeugdafdeling van Zelos. 32 Engelse voetballers in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar en een tiental begeleiders uit St. Albans - een stad ten noordwesten van Londen - komen naar Zelhem toe. De bezoekers verblijven bij Zelhemse gastgezinnen.
Voorgaande edities werden bezoeken gebracht aan wedstrijden van De Graafschap, aan de Amsterdam Arena, de Rotterdamse Kuip en het PSV-stadion in Eindhoven. En aan typisch Nederlandse bezienswaardigheden, zoals Volendam en Giethoorn.

Programma 2015
Op zaterdag voetballen de teams op toernooien in Gendringen en Zutphen. Zondagmiddag is er een voetbalwedstrijd (veldslag) tussen de Nederlandse en Engelse leiders. Maandag staat Walibi World in Biddinghuizen op het programma. Maandagavond worden de onderlinge wedstrijden tussen de verschillende teams van St. Albans Rangers en Zelos gespeeld. Dinsdag wordt er een bezoek gebracht aan de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente in Enschede.