Tussensprint in Bronckhorst

Olympia's 3M Tour: springlevende traditie

Bronckhorst - De oudste rittenkoers van Nederland is springlevend en prijkt daarom ook in 2015 op de kalender van de internationale wielerbond UCI en wel van 12 tot en met 17 mei. Woensdag 13 mei zal Olympia's Tour ook Bronckhorst aandoen. De tussensprint vindt plaats op de Ruurloseweg, N 315, ter hoogte van de afslag Wolfersveen. Tijdstip is ongeveer 13.47 uur.

Internationaal
In deze zesdaagse etappekoers zullen de beste eliterenners uit de Nederlandse en buitenlandse continentale ploegen het opnemen tegen enkele buitenlandse topselecties. Daarmee blijft Olympia's 3M Tour een wedstrijd waarin talent zich kan onderscheiden, precies zoals de traditie wil.

Niet voor niets werden negen van de afgelopen tien winnaars van Olympia's Tour uiteindelijk prof, waaronder Taylor Phinney (BMC), Dylan van Baarle (Cannondale-Garmin) en de meest recente winnaar Berden de Vries (Roompot-Orange). Wie grijpt nu zijn kans?

2e etappe
Op woensdag 13 mei organiseert de Stichting Wielerpromotion Gendringen, samen met de Stichting Olympia`s Ronde van Nederland, de 2e etappe van de 63ste Olympia`s 3M Toer.
Start en finish zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Bij de finish is een VIP-ruimte ingericht die alleen toegankelijk is voor sponsors, gasten en genodigden.

Achterhoekse etappe
De etappe is een echte Achterhoekse aangelegenheid. Er wordt om 12.45 uur gestart op het buitenterrein van de DRU Cultuurfabriek te Ulft, waarna de etappe nagenoeg alle gemeenten van de Achterhoek aandoet. Achtereenvolgens worden na de start de gemeenten Montferland, Doetinchem, Bronckhorst, Berkelland, Oost-Gelre,Winterswijk, Aalten en tenslotte weer Oude IJsselstreek aangedaan. Bovendien zal als afsluiting vijf keer de traditionele lokale omloop Gendringen – Anholt worden verreden.

Om ca. 17.00 uur zal de finish wederom plaats vinden op de Ulftseweg in Gendringen, daar waar ook in de voorgaande jaren gefinisht werd. Aansluitend is de prijsuitreiking.

Tussensprint
De tussensprint in de gemeente Bronkhorst vindt plaats op de Ruurloseweg, N315 ter hoogte van de afslag Wolfersveen.
Tijdstip is ongeveer 13.47 uur. Het tijdstip is afhankelijk van de snelheid waarmee de renners rijden.


wielerpromotiongendringen.nl
www.olympiastour.com