Op Hemelvaartsdag mogen kinderen de dieren voeren.
Op Hemelvaartsdag mogen kinderen de dieren voeren.

Hemelvaartontbijt verzorgen voor
de dieren van Kinderboerderij Feltsigt

Bekveld - Op Hemelvaartsdag 14 mei mogen alle kinderen om 10.00 uur naar Kinderboerderij Feltsigt komen om mee te helpen met het ontbijt maken voor de dieren. "Nou zul je denken, wat moet daar nou aan klaargemaakt worden," zegt Everlien Jansen. "Het zal je verbazen misschien maar echt alle dieren krijgen apart voer, dus dat is best een hele klus."

Daarom zal de boerin het ook zo fijn vinden als de kinderen komen helpen. Zo moeten de biggetjes natuurlijk hun brokjes krijgen, de cavia's hun speciale vitamine C brokjes en de ezels hun ontbijt, en dan nog de rest van de dieren. Als de kinderen om 10.00 uur komen, krijgen ze allemaal wat te doen, zodat iedereen de dieren kan eten geven.

Voer de biggetjes, de cavia's en de ezels

Het zal dan ook zeker een feestje worden voor alle dieren op de kinderboerderij. Nadat de dieren hun ontbijt hebben gehad is er de mogelijkheid om het mooie Bekveldse coulisselandschap te verkennen per fiets. Wel zelf een fiets meenemen, een routebeschrijving krijgen de fietsers mee. Het is een tocht van ongeveer 14 km, dus ook goed te doen voor de kinderen. Na de fietstocht kan er nog lekker worden uitgerust onder de grote notenboom.
Na het voeren van de dieren kunnen de kinderen nog lekker spelen in de vernieuwde speelweide of op de skelterbaan. Of de konijntjes aaien of ezels borstelen, terwijl de ouders zich tegoed kunnen doen aan een welverdiende kop koffie of cappuccino met huisgemaakte cake. Ontdek het zelf bij Kinderboerderij Feltsigt aan de Bekveldseweg 5 te Bekveld.


www.feltsigt.nl