Het bestuur van de KWF afdeling Bronckhorst.
Het bestuur van de KWF afdeling Bronckhorst. Foto: Liesbeth Oukes

Jaarlijkse collecte, nieuwe voorlichtingscampagne en hulp bij acties

KWF-Kankerbestrijding afd. Bronckhorst

Bronckhorst - Sinds vorig jaar is er een afdelingsbestuur van KWF-Kankerbestrijding actief in de gemeente Bronckhorst. Het bestuur dat de jaarlijkse collecte organiseert, is gestart met een nieuwe voorlichtingscampagne en helpt bij het organiseren acties.

Collecte
Het eerste jaar is vooral benut om een nieuwe structuur aan te brengen in de jaarlijkse collecteweek die ieder jaar gehouden wordt in september. In 2014 heeft Ben de Vries alle straten van de gemeente Bronckhorst in kaart gebracht. Hieruit is gebleken dat er nog een aantal grijze gebieden zijn waar nog niet wordt gecollecteerd. Het doel voor de collecteweek in september 2015 is om de grijze gebieden beter te organiseren, zodat er in alle straten wordt gecollecteerd. Uiteraard wil de organisatie niet voorbij gaan aan het feit dat er jaarlijks een gigantisch mooi bedrag ingezameld wordt door de vele collectanten die zich altijd weer inzetten tijdens de collecteweek. "In de plaatsen Vorden, Zelhem, Hengelo, Hummelo en Voor-Drempt zijn wij nog op zoek naar collectanten," aldus het afdelingsbestuur. "Indien u zich als vrijwilliger wilt aanmelden voor een van de andere dorpen dan bent u uiteraard van harte welkom, we kunnen alle hulp gebruiken."
Wie de KWF-Kankerbestrijding de eerste week in september wil helpen met collecteren, kan gerust een e-mail sturen naar kwfbronckhorst@gmail.com t.a.v. Ria Teunissen of Mariët Nieuwenhuis.

Voorlichting
Tevens is het bestuur bezig met de start van een voorlichtingsprogramma. Dit project geeft de mogelijkheid om informatie over kanker te delen op scholen. Daarnaast wil zij meer zichtbaarheid in de gemeente en de bereikbaarheid verbeteren door een eigen website te ontwikkelen en meer gebruik te gaan maken van sociale media.

Ideeën
De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat mensen aan sponsoring voor de KWF-Kankerbestrijding denken bij het organiseren van een evenement of een persoonlijke actie. "Wij moedigen dit initiatief uiteraard aan. Er kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een evenement, een avondje gezelligheid, maar ook een verkoop op markten of braderieën.
Loopt u met ideeën rond, wilt u meer informatie over het afstorten van geld of heeft u andere vragen, wij helpen u graag op weg!"


kwfbronckhorst@gmail.com