De activiteiten in en rond 't Loo worden in workshopvorm aangeboden.
De activiteiten in en rond 't Loo worden in workshopvorm aangeboden.

Zaterdag 20 juni tussen 10.00 en 14.00 uur

Sportieve Wijkdag rondom 't Loo Zelhem

Zelhem - Op zaterdag 20 juni organiseren Beweeg Wijs, Basisschool 't Loo en Kinderopvang Avonturijn, samen met diverse organisaties een wijkstartdag rondom 't Loo. Bewoners uit de wijk rondom de basisschool kunnen aangeven welke sportieve, creatieve en culturele activiteiten ze graag terug zouden willen zien als met de inzet van combinatiefunctionarissen er een speciaal wijkprogramma wordt opgesteld.

Het Beweeg Wijs concept vormt met Gezonde Kinderen in een Gezonde Kindomgeving (GKGK) het hart van de ontwikkelingen. Met een speciale subsidie vanuit de rijksoverheid en de gemeente Bronckhorst zijn er combinatiefunctionarissen aangesteld, die extra beweeglessen en leefstijllessen in samenwerking met de GGD organiseren en ook een zogenaamd wijk-beweegteam vormen.
Op Integraal Kind Centrum (IKC) 't Loo vindt sinds enkele tijd een succesvolle samenwerking plaats tussen Beweeg Wijs, 't Loo en Avonturijn waarbij gewerkt wordt aan een rijke en gezonde schoolomgeving. Daarbij zijn GKGK en GGD Noordoost Achterhoek (GGDNOA) ook partners. Uitgangspunt hierbij is een integrale, duurzame aanpak van jeugdgezondheid op de basisschool, waarbij gericht gewerkt wordt met een onderwijsprogramma van Beweeg Wijs en Leef Wijs. Daarbij staat gezonde voeding en voldoende beweging voor elk kind centraal. Uiteindelijk wordt een gezond wijk-vrijetijdsprogramma ontwikkeld.

De project-coƶrdinatie is in handen van Rieke Tibben van Beweeg Wijs. "We zijn op 't Loo al even bezig met meer bewegen en een gezonde leefstijl te bewerkstelligen in de pauzes en na schooltijd. Ook op woensdagmiddag wordt een leuke spelmiddag georganiseerd. Het volgende is om de stap naar de wijk, de omgeving van de school te zetten." Basisschool 't Loo ligt centraal in de wijk. "Het is leuk dat er aandacht is voor meer bewegen en een gezonde leefstijl op school, maar ook na school moet daar aandacht voor zijn. Sportverenigingen en ouders worden daar ook bij betrokken. Zij kunnen de kinderen laten buitenspelen."

Om inspiratie op te doen en kennis te maken met de mogelijkheden bieden diverse organisaties en verenigingen uit Zelhem leuke activiteiten aan. Alles met als doel om iedereen in en rondom 't Loo letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Het programma vindt plaatst in en rond Basisschool 't Loo en start om 10.00 uur.
De gehele dag kunnen belangstellenden vrij inlopen bij de activiteiten. "Aan de mensen uit de wijk wordt gevraagd welke ideeƫn zij graag terug willen zien in hun wijk," aldus Rieke Tibben. "Het gaat om naoberschap, we zoeken verbinding in de wijk."
Na de zomervakantie wordt gestart met een maandprogramma, waarvoor iedereen zich kan opgeven.
Zaterdag 20 juni is iedereen vanaf 10.00 uur van harte welkom op Basisschool 't Loo. Interventie-eigenaar Beweeg Wijs Ron ten Broeke verwelkomt de aanwezigen, waarna de spetterende opening van dit festijn om 10.15 uur wordt verricht door wethouder Jan Engels. Om 10.30 uur gaan alle activiteiten vervolgens van start. De warming-up wordt verzorgd door Gymvereniging Dynamic Gym uit Zelhem.

De activiteiten worden in workshopvorm aangeboden, het is dus mogelijk om later in te stappen. Tussen 12.00 en 12.30 uur kunnen alle bezoekers gebruik maken van een gratis, gezonde lunch. Om 14.00 is het programma afgelopen. Na afloop mag gratis gebruik worden gemaakt van Zwembad de Brink. De tegoedbon is op te halen op school.


Twitteraccount @BW_Zelhem