Loco-burgemeester Arno Spekschoor opent WereldWinkel Zelhem.
Loco-burgemeester Arno Spekschoor opent WereldWinkel Zelhem. Foto: Jan Knoef

Wereldwinkel Zelhem heropend

Zelhem - Onder fraaie weersomstandigheden kon de wereldwinkel Zelhem, alweer tien jaar gevestigd in de Prinses Irenestraat, op woensdag 10 juni worden heropend. Na weken van noeste arbeid door de vrijwilligers kon de Wereldwinkel haar volledig gerestyelde winkel met gepaste trots aan het publiek tonen.

Loco-burgemeester van de gemeente Bronckhorst, Arno Spekschoor, was gevraagd om de openingshandeling te verrichten. Na het welkomstwoord van WereldWinkel Zelhem voorzitter, Wilma Tankink-van Setten, waarin ze met voldoening terugblikte op de saamhorigheid van haar team tijdens de bewogen afgelopen periode, complimenteerde Spekschoor de medewerkers met hun inzet en enthousiasme voor de derde wereld. Samen met makelaar en huurbaas Herman Klein Hesselink, nam hij vervolgens de onthulling van het nieuwe logo boven de ingang voor zijn rekening. Daarna moest de sleutel van het pand bemachtigd worden door het stuk slaan van een zogenaamde piñata. Onder ruime publieke belangstelling kweet de loco-burgemeester zich van zijn taak. Met de sleutel kon de deur van de winkel geopend en heropend worden.

Aansluitend konden de belangstellenden de compleet nieuwe winkel bewonderen. Restyling en huisstijl zijn geheel belangeloos uitgevoerd door Styliste Jessi te Grotenhuis en grafisch vormgever Maureen Müller. Met hun professionele instructies en dankzij een strakke planning konden de vrijwilligers zorgen voor het fraaie resultaat. WereldWinkel Zelhem is nu een modern toegankelijk eigentijdse Fair Trade cadeau- en Foodzaak, uitgevoerd in een aangenaam rustige en smaakvolle kleurstelling. Ook het assortiment kreeg een flinke facelift.

Met de slogan in de etalage 'Cadeaus met een verhaal' wordt de klant nog eens extra attent gemaakt op de bijzondere voorgeschiedenis van de hier aangeboden producten uit de diverse werelddelen.