De finalisten van de Zelhemcup 2015 met links Laurens Maatman.
De finalisten van de Zelhemcup 2015 met links Laurens Maatman. Foto:

28e editie biljarttoernooi met op zondag 7 juni finale

Laurens Maatman wint Zelhem Cup 2015

Zelhem - In de afgelopen maand werd door 42 leden van de gezamenlijke Zelhemse biljartverenigingen traditiegetrouw fel gestreden om de overwinning in de 2015-editie van de Zelhem Cup, dit jaar georganiseerd door biljart vereniging De Nieuwe Rosegaar uit Halle.

Het hoogtepunt van deze 28e editie vond plaats in de halve finale weekenden van zaterdag 30 mei en zaterdag 6 juni, de finale werd op zondag 7 juni gespeeld bij café Nijhof in Halle. In twee halve finalepoules streden de acht finalisten om de hoogste eer.

Voor de finale wisten zich te plaatsen: Laurens Maatman (de Nijman), die in de halve finale op zaterdag 30 mei alle drie partijen wist te winnen met een moyenne van 3 en ook clubgenoot Gert Wentink (de Nijman) wist een goede score neer te zetten met een moyenne 2.22 en zo zijn drie partijen winnend af te sluiten.

Na een slecht begin in de finaleparty kwam Gert Wentink toch nog opzetten, maar met een constant series makende Laurens Maatman ging de titel toch naar hem.
Maatman bereikte de finish van 77 caramboles in 22 beurten en liet Gert Wentink uiteindelijk niet verder komen dan 40 van de 52 te maken caramboles. In de strijd om de derde plaats bleek Jan Heusinkveld van de Nieuwe Rosegaar te sterk, hij maakte zijn 56 caramboles in 26 beurten, voor Gijs Rijks van de Habi 28/37.
De vijfde t/m achtste prijs ging respectievelijk naar Erik Holthausen van De Pol, Jan Kramp van de Nieuwe Rosegaar, Jan Kaak van Ons Genoegen, Zelhem en Gerwin Peppelman van de Nieuwe Rosegaar.

Beste partij in het finaleweekend kwam op naam van de latere winnaar, Laurens Maatman, 77 caramboles in 22 beurten, dat is een moyenne van precies 3.50.
De hoogste serie kwam op naam van Gerwin Peppelman (de Nieuwe Rosegaar) hij maakte een serie van 54, dat is ruim een derde van de te maken 156 caramboles.