Caroussel rijden door ponyclub Zelhem tijdens de Landbouwbeurs. Foto: Gerbert Vruggink.
Caroussel rijden door ponyclub Zelhem tijdens de Landbouwbeurs. Foto: Gerbert Vruggink. Foto: Gerbert Vruggink.

Mooie demonstraties Achterhoekse Land- en Tuinbouwbeurs

Demonstraties paardensportverenigingen

Zelhem - Op de Land- en Tuinbouwbeurs Achterhoek op 3, 4 en 5 juni konden toeschouwers genieten van diverse paardendemonstraties tijdens de eerste editie van 'Paard & Beleven Achterhoek', dat een eigen plek had op het beursterrein.

De demonstraties werden georganiseerd door paardensportverenigingen RV en PC Zelhem e.o., PSV de Zevensteen en de Menvereniging In Stap en Draf, in samenwerking met de KNHS, FNRS, KWPN Regio Gelderland en CNO-Expo. Gezamenlijk organiseerden de verenigingen een netwerkbijeenkomst en diverse demonstraties.

Springclinic
Rijvereniging en Ponyclub Zelhem verzorgden een springclinic onder leiding van instructeur Erik Brouwer en een eventing clinic met instructeur Jan Oortveld. Lid van de rijvereniging Ans Vels gaf met haar gitzwarte Friese hengst Hero V een dressuurclinic met een mooie kür op muziek als afsluiter.
Ook een blikvanger was de demonstratie carrouselrijden van ponyclub Zelhem.

Carrouselrijden
Bij het carrouselrijden rijdt een grote groep ruiters tegelijkertijd ingewikkelde figuren en formaties, waarbij de paarden in colonne gaan, bijvoorbeeld met twee of vier paarden naast elkaar. Onder leiding van instructrice Natasja Schiphorst zetten de clubleden samen een mooie en vlekkeloze show neer voor de toeschouwers. Een knappe teamprestatie, want niet alleen ervaren maar ook onervaren ruiters en pony's deden mee. En alle ruiters zagen er piekfijn uit, want allemaal droegen zij gloednieuwe teamshirts die Pentrax Verzekeringen, Autobedrijf Vruggink en Installatiebedrijf Janssen sponsorden aan de vereniging.

Op de laatste beursdag was er een gezamenlijk georganiseerde obstaclerun, een hindernissenparcours waar paarden- en ponyruiters aan mee konden doen. Een leuke afsluiting van de eerste editie van Paard & Beleven Achterhoek.