Een archiefbeeld van de kinderspeel- en doemiddag bij Smedekinck.
Een archiefbeeld van de kinderspeel- en doemiddag bij Smedekinck.

Dag vol spelletjes en andere activiteiten

Speeldag bij Museum Smedekinck

Zelhem – Traditiegetrouw verzorgt Museum Smedekinck in de eerste week, waarin alle basisschoolleerlingen in Nederland zomervakantie hebben, een kinderspeel- en doedag vol spelletjes en andere activiteiten. Nieuw dit jaar zijn de konijnen van de VPKV uit Varsseveld, waar natuurlijk mee geknuffeld mag worden.

Woensdag 22 juli is er, van 12.00 tot 16.30 uur, voor kinderen t/m 12 jaar van alles te doen bij Museum Smedekinck. Maar ook oudere broers en zussen, vaders en moeders, opa's en oma's zijn van harte welkom. Ook zij hoeven zich niet te vervelen. Alleen kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Voor slechts één euro kan aan alles worden deelgenomen en mogen alle zelfgemaakte spulletjes mee naar huis genomen worden.

Speurtocht met vragen over landbouwgewas

Er is een grote variatie aan spellen. Zo zijn er weer allerlei Oud-Hollandse en andere spelletjes, van eendjes hengelen tot 'reusachtig' grote bellen blazen, het terrein verkennen op een skippybal, spijker slaan voor de kleintjes, sjoelen en Smedekinckgolf voor de groteren. Verder is er een speurtocht met vragen over de oude landbouwgewassen. Ook in de kruidentuin zijn activiteiten.
Creatievelingen kunnen een knikkerzak, een kaars en, met behulp van de 'magische verfmachine', een schilderijtje maken, terwijl de kleineren mogen plakken en kleuren in hun eigen Ot-en-Sienboekje. Voor de kleintjes zijn er ook een zandbak en grabbeljurk. Groot en klein kunnen zich laten schminken en zich verkleden als Ot of Sien om zich zo, zittend op een schoolbankje uit de eerste helft van de vorige eeuw, op de foto te laten zetten. Zo hebben ze een leuke herinnering aan de Kinderspeel- en doedag bij Museum Smedekinck.

Voor de inwendige mens worden er wafels gebakken en is er onder andere ranja, koffie en thee te koop. Bezoekers vanaf 12 jaar, uitgezonderd leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem, betalen de normale entreeprijs van 4 euro.


www.museumsmedekinck.nl