Zo'n vijftig fanatieke vliegeraars kwamen dit weekend naar Drempt.
Zo'n vijftig fanatieke vliegeraars kwamen dit weekend naar Drempt.

Zelf een vlieger maken, snoep vangen en kijken naar de meest uiteenlopende vliegers

Kennismaking met vliegerfestijn

Drempt- Afgelopen weekend vond op de voetbalvelden van HC'03 in Drempt de eerste editie van het vliegerfeest plaats.

Zo'n twintig caravans, bijna vijftig fanatieke vliegeraars, ontelbare vliegers in allerlei kleuren en maten, kinderen die leren zelf een vlieger te maken en zo'n duizend enthousiaste bezoekers; dat zijn samengevat de ingrediënten van het eerste vliegerfeest waarmee Drempt en omgeving afgelopen weekend kennismaakte. Op vrijdagmiddag werd het weiland naast de voetbalvelden van HC'03 langzaam omgetoverd tot een camping. "We hadden vliegeraars uitgenodigd uit Nederland, België en Duitsland en ze kwamen in de loop van de vrijdag allemaal hier naar toe met hun caravan", vertelt Dick Toonen uit Langerak die samen met het bestuur van multifunctionele accommodatie 't Hessenhuus het vliegerfeest organiseerde.

Bij de aanlooproute naar de voetbalvelden wordt al snel duidelijk dat het vliegerfeest een spectaculair evenement is. Aan beide zijden staan diverse vliegermodellen uitgestald om bezoekers te laten zien wat er zoal in de lucht blijft vliegen. Van draak tot Winnie the Pooh en van pinguïn tot vis. Op de velden zijn de vliegeraars af en aan bezig met hun hobby. Jong en oud kijken toe of rusten uit op het terras. De jeugd staat klaar wanneer het snoep vanaf een vlieger gedropt wordt, vermaakt zich prima in de speeltuin, op het springkussen of is binnen druk bezig zelf een vlieger te bouwen. "Zaterdag was het heerlijk weer maar helaas met weinig wind. Natuurlijk lukte het ons wel om af en toe wat vliegers de lucht in te krijgen maar dat was niet continu mogelijk. Dat was jammer maar we zijn nu eenmaal sterk afhankelijk van het weer. Zondag begon regenachtig maar gelukkig klaarde het al snel op en liep het de hele dag goed door met bezoekers. Al met al zijn er zeker duizend toeschouwers geweest en dat is een heel mooi begin", blikt organisator Dick Toonen terug.
Ook Wilko Pelgrom, voorzittter van 't Hessenhuus kijkt tevreden terug. "Als je zo'n evenement voor de eerste keer organiseert, is het altijd even uitproberen hoe het publiek erop reageert. Ik ben dan ook blij dat we veel positieve reacties terugkrijgen. We hebben veel bezoekers uit Drempt en omgeving aangetrokken maar zeker ook veel vakantiegangers. Mede door de gratis entree was het een laagdrempelig evenement dat we dankzij onze sponsors op deze manier konden organiseren. Wat mij betreft krijgt dit absoluut een vervolg."


www.vliegerfoto.nl