De favoriet van het publiek: De Poort van Nol Schrijvers.
De favoriet van het publiek: De Poort van Nol Schrijvers.

Kunstwandelroute Het Web op het landgoed Enghuizen te Hummelo

Uitslag publieksprijs

Hummelo - Tijdens de Kunstwandelroute 2015, georganiseerd door Het Web, Kunstenaarsnetwerk, zijn door het publiek dit keer maar liefst 908 kaartjes ingevuld met de persoonlijke keuzes voor de drie beste kunstwerken op de route.

Daaruit is voor alle 34 werken een volgorde berekend, waarbij alle werken die als eerste werden genoemd 3 punten kregen, alle als tweede genoemde kunstwerken 2 punten en de kunstwerken die als derde werden genoemd 1 punt.

Op dinsdagavond 7 juli heeft in Galerie Het Web aan de Veentjes te Doetinchem de prijsuitreiking plaatsgevonden. Daar is bekendgemaakt, dat het werk met de titel Poort van Nol Schrijvers uit Zeddam de eerste plaats bij de top drie heeft gekregen, met een puntentotaal van 724.

Foto's tot eind augustus geƫxposeerd

Ook werd door de heer van Rechteren, eigenaar van het landgoed Enghuizen, weer een kaartje getrokken. De invuller van dit kaartje - bij toeval Hans Alberse, oud-burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek - krijgt een kunstbon van Het Web aan de Veentjes ter waarde van 100 euro thuisgestuurd.

Op deze avond zijn ook de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Door de juryleden Gerard ter Brugge, Fred van Daalen en Willem Luesink zijn unaniem twee foto's tot winnende foto's uitgeroepen.

De makers ervan - Petra van de Berg en Astrid en Ben Dales - krijgen elk een kunstbon van het Web van 50 euro thuisgestuurd. De 11 genomineerde foto's worden tot eind augustus in het Web geƫxposeerd.

Jubileumeditie
Geconstateerd mag weer worden dat deze zestiende jubileumeditie van de KWR zeer succesvol is geweest. Van diverse kanten is lovend gesproken over de kwaliteit van de kunstwerken.

Er zijn naar schatting ongeveer 12.000 bezoekers geweest, weer uit alle delen van Nederland.


www.webartsight.nl