Een drukbezochte brocantemarkt Vive la France met zicht op de Eiffeltoren.
Een drukbezochte brocantemarkt Vive la France met zicht op de Eiffeltoren. Foto: Liesbeth Oukes

Tour d'Hummelo, de brocantemarkt en kunstmarkt

Duizenden bezoekers Vive la France

Hummelo - Voor het derde jaar waande het dorp Hummelo zich in Franse sferen. Op 9, 11 en 12 juli was het een drukte van belang tijdens de Tour d'Hummelo, de brocantemarkt en kunstmarkt. Vele duizenden kwamen op dit evenement af.

De vele bezoekers liepen gezellig rond te kijken op de warme markt in Hummelo. Het hele dorpskern was ingericht met kramen vol brocante en kunst. Het is een gerenommeerde brocante markt voor Nederland en Belgiƫ.
Er waren aparte parkeerplaatsen ingericht, weilanden waar de vele auto's gratis konden staan. Rijen auto's die aankwamen en vervolgens rijen mensen die langs de kassa wilden. Bezoekers van de brocantemarkt waren zomers gekleed, passend bij het fantastische zomerweer. De brocanteliefhebbers droegen rokken en jasjes van stroken en kant.
Muziek en theater was er volop in een Franse sfeer. Op twee podia traden verschillende artiesten op die zorgden voor een vrolijke noot, maar ook langs de straat was muziek te horen, zoals het handdraaiorgel. Voor de kinderen stonden er een springkussen en draaimolen.
Verschillende terrassen stonden uitnodigend klaar en daar namen de bezoekers even een rustmomentje voor een hapje, drankje, frietje, pannenkoek of stokbroodje. Ook op de kramen was voldoende lekkers te kiezen.
Leden van het Openluchtspel Hummelo brachten de Molin Rouge mee, de ganzenhoeder liet zien hoe hij met zijn hond de ganzen tussen het publiek kon sturen.
De kunstmarkt had eveneens veel belangstelling, verschillende stijlen schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, viltwerk en nog meer, maakten het een kleurrijk tafereel. Schilders zaten aan hun ezels te schilderen rond de kerk, kinderen konden daar klompjes zilver zeven. In de kerk exposeerden de deelnemers van de schilderwedstrijd. De Franse sfeer van Vive la France werd verhoogd door het lekkere warme weer, zeker op de zaterdag. Het was goed toeven in Hummelo.