De Doetinchemse Harmonicaclub komt naar de Sint Joriskerk.
De Doetinchemse Harmonicaclub komt naar de Sint Joriskerk.

Open zaterdag Sint Joriskerk

Drempt - Naast het bekijken van de kerk, bekend om zijn 10 wandtapijten en het orgel uit 1777, zijn er tijdens de open dag van de Sint Joriskerk in Drempt op 18 juli dag ook een paar gasten. Freek Besselink, Dick Besselink en de Doetinchemse Harmonica Club.

Sinds 2000 heeft Freek Besselink reparatie en revisie van oude mechanische klokken als hobby. Hij leerde dat van Emyl Eykelkamp door middel van een cursus. Hij begon ooit met een oude koekoeksklok die hij heeft gered uit de vuilnisbak. Inmiddels komen de klokken van familie en bekenden bij hem om ze weer aan het lopen te helpen, wat meestal wel lukt. Freek neemt ongeveer zeven klokken mee, meest staande en waarschijnlijk twee hangende klokken.

Doetinchemse HarmonicaClub
De grote initiatiefnemer van de vereniging is de Doetinchemse harmonicaspeler Jos Gores, die al in oktober 2002, samen met een aantal harmonicaspelers, in Sportcentrum Oosseld in Doetinchem begon samen te spelen met de bedoeling om in de winter gezellig samen te komen, omdat er dan geen harmonicadagen zijn.
Bladmuziek voor de harmonica was in het begin een probleem, dat door Jos werd opgelost door via de PC bladmuziek te schrijven.
Jos Gores is op en top harmonicaman, maar alles in z'n eentje doen (met hulp van zijn vrouw Mieke) werd hem toch te veel.
Om zich te kunnen toeleggen op de muzikale leiding is in 2009 de Doetinchemse Harmonica Club opgericht.
Het repertoire is veelzijdig, van oud-Hollandse nummers tot Duitstalige schlagers en zeemansliederen, maar ook gevoelige nummers als de Clown en Edelweiss. De vereniging
speelt in verzorgingstehuizen , op de smartlappenmiddagen, tuinfeesten en opend agen. De formaties verschillen van 12 tot 20 personen.
Vanaf 13:00 uur zullen zij hun muziek ten gehore brengen.
Dick Besselink heeft als hobby houtbewerken in de ruimste zin van het woord. Bezoekers van de open dag kunnen daar op 18 juli alles over te weten komen. De St Joriskerk vindt u aan de Kerkstraat 1 te (Voor)Drempt en is geopend van 11:00 tot 16:00 uur.


www.stjoriskerkdrempt.nl


Optredens Da Zillertaler, De Berkelzangers en Brook Duo

Sfeervol muzikaal festijn in Ruurlo

Ruurlo – Ruurlo staat op zaterdag 18 en zondag 19 juli in het teken van sfeervolle muziek. Er zijn dan optredens van De Berkelzangers, Brook Duo en Da Zillertaler und die Geigerin. Plaats van handeling is De Brouwer, Höfteweg 8 in Ruurlo.

Op zaterdagavond 18 juli verzorgt Da Zilltertaler und die Geigerin een bijzonder optreden met Tiroolse volksmuziek. "We noemen het de Oostenrijkse avond," vertelt Henk van den Berg die het evenement samen organiseert met zijn vrouw Truus, familieleden, buren en kennissen. "Het is de tweede keer dat we het doen. De eerste keer, vijf jaar geleden, was een succes. Dat wilden nu een vervolg geven."
Met Da Zilltertaler und die Geigerin heeft de organisatie een topformatie geboekt. Het beroemde trio verzorgt televisieoptredens in Oostenrijk, Duitsland en Italië. Het gezelschap bestaat uit Christoph Hauser, Tanja Stern en Simone Sojer. Zij bespelen in traditionele Zilltertaler klederdracht de accordeon, harp en viool. Het gaat om eigen composities en internationaal entertainment, waaronder harmonische melodieën en dans- en schlagermuziek.
De muzikale happening begint om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.00 uur open. De entree bedraagt 12 euro.
Op zondagochtend 19 juli is er van 11.00 tot 14.00 uur Frühshoppen met De Berkelzangers en Brook Duo. De zaal gaat open om 10.00 uur. De entree bedraagt 8 euro.
?Kaarten voor beide muzikale activiteiten zijn verkrijgbaar bij H.J. van den Berg, tel. 0573 451445 of De Schoenenwinkel Ruurlo, tel. 0573 451307 of aan de kassa.

Da Zillertaler und die Geigerin.