Martin Buunk van Schildersbedrijf Buunk.
Martin Buunk van Schildersbedrijf Buunk. Foto: Willy Hermans

Hij leerde het schildersvak in de breedste zin van het woord

Martin Buunk heeft eigen schildersbedrijf

Hengelo - Martin Buunk uit Hengelo is in mei begonnen met een eigen schildersbedrijf. Na negentien jaar bij een baas gewerkt te hebben, heeft hij de stap gezet om voor zichzelf aan de slag te gaan.

In de jaren '90 leerde Martin Buunk het schildersvak nog in de breedste zin van het woord. Niet alleen schilderen, maar ook behangen en glaszetten. Eerst op de technische school, daarna door één dag per week vervolgopleidingen te volgen.

Na school ging hij direct aan het werk bij Regelink, waar hij zich de overige vier dagen per week in de praktijk leerde bekwamen.
De 36-jarige Hengeloër had al eerder het idee in het achterhoofd om voor zichzelf te beginnen: "Dit jaar was het een goed moment. Door de crisis is werken in dienst van een werkgever moeilijk geworden. Een uitzendcontract was voor mij ook geen optie, omdat je dan van oktober tot maart geen werk hebt. Voor mij was de keuze dus snel gemaakt. Ik had al professionele apparatuur in huis, zodat ik weinig hoefde te investeren."

Bus met opvallend logo
De bus van Schildersbedrijf Buunk met het opvallende logo is inmiddels in Hengelo en omgeving een bekende verschijning. "Het begint met de mensen die je al kent en geleidelijk gaat het dan van mond tot mond verder, omdat je kwaliteit levert. Daarin probeer ik me ook te onderscheiden.

Dus door mee te denken met de klant, goede adviezen te geven en net dat beetje extra te doen door alles netjes af te werken. Ik lever het af zoals ik het zelf als klant ook graag zou willen hebben.
Belangrijk is ook de houtrotsanering. Als ik een rotte plek in het hout tegenkom los ik dat snel op met een timmerman waarmee ik samenwerk. Daardoor hoeft de klus niet langer te duren en wordt het tegen lage kosten gerepareerd. De opdrachtgever hoeft daar dan niet zelf achteraan."

De orderportefeuille van schildersbedrijf Buunk is al goed gevuld met een stijgend aantal eigen klanten. De overige uren vult hij op door te werken bij collega-bedrijven, waarmee hij goed samenwerkt. Een groot voordeel is dat hij professionele apparatuur in huis heeft:

"Eerst schuur ik de plafonds of wanden stofarm met de planex van Festool NL. Bijkomend voordeel is dat je in de winter kunt doorwerken zonder veel overlast. Daarna voorzie ik de wanden van glasvezelbehang met de speciale waterbak, een soort inlijmmachine, waarmee je erg snel kunt werken en dat een perfect resultaat geeft. Glad en naadloos.

Tegenwoordig is ook fotobehang erg populair, waarmee je woonkamer of kantoor een flitsend of juist rustgevend karakter kunt geven. Alles is mogelijk."


www.schildersbedrijfbuunk.nl
info@schildersbedrijfbuunk.nl
(06) 53490089