Tirza Scheffer, Nadine Hoff en Thirza Hoff met hun Cum Laude diploma's.
Tirza Scheffer, Nadine Hoff en Thirza Hoff met hun Cum Laude diploma's.

Blokfluitleerlingen Prinses Juliana slagen cum laude

Zelhem - Na twee jaar blokfluitlessen te hebben gevolgd onder leiding van Mirjam van der Burg, heeft blokfluitgroep 2 van Harmonie Prinses Juliana uit Zelhem de muziekexamens zeer goed gemaakt en geweldig muzikaal gefloten.

Maandag 29 juni hadden ze eerst theorie-examen en 6 juli het praktijkexamen. Mirjam van der Burg is wel heel erg trots: "Ik had er wel eens één leerling bij in een groep die cum laude het diploma behaalde, maar drie, het is bijna niet te geloven maar waar, helemaal geweldig."

De geslaagden zijn Thirza Hoff, Nadine Hoff en Tirza Sheffer. Zij moesten twee verplichte muziekstukken spelen, waarvan een solostukje, een duet en een muziekstuk naar keuze. Na het examen hebben ze gezellig een spel gedaan en na afloop vond de diploma-uitreiking plaats. De geslaagden kregen een mooi diploma met cijferlijst en een presentje van hun juf. Deze werd ook nog even in het zonnetje gezet door de leerlingen. Tirza gaat bij de muziekvereniging verder op de dwarsfluit.

Na de zomervakantie wordt weer gestart met een nieuwe blokfluitgroep. Wie zin heeft om op een leuke manier blokfluit te gaan leren spelen en daarna door te stromen op een ander instrument, kan zich opgeven.

Wie al blokfluitles heeft gehad of misschien gelijk al op een instrument naar keuze wil beginnen? Alles is mogelijk. Kom gerust eens kijken of bel voor informatie.


Milie Wolsink, (0314) 623646
www.prinsesjuliana.nl


Zomerconcert in weide omtrek te horen

Muziekvereniging Euterpe

Halle - Vrijdagavond 10 juli gaf muziekvereniging Euterpe haar zomerconcert. Het was een mooie zomeravond onder, tussen de bomen, alles werkte mee om heerlijk buiten muziek te maken en er naar te luisteren.

De slagwerkgroep onder leiding van André Floors begon de avond met lichte muziek om weg te kunnen dromen met een vakantiegevoel, zoals bij Reggea Drumming en Brasileiro, maar ook waar spanning in wordt opgebouwd zoals in Drumbattle Number two, Beat Sparks en Played a live (Bongo Song).

In de pauze was er een 'groene' verloting, de prijzen waren mooie bloeiende planten en bloemen.
De fanfare onder leiding van Gerard Berentsen begon met Hine e Hine een Nieuw-Zeelands Maori-lied, Ravanello een lichte pittige mars en daarna een aantal bekende popsongs zoals On stage with Tina Turner met hierin verwerkt een paar van haar grootste hits: Disco Inferno, Private Dancer, Goldeneye en Simply the Best en The time of my life, You'll be in my heart.

Deze prachtige zomeravond eindigde met een groots gezamenlijk optreden van de slagwerkgroep en fanfare met Mambo No. 5. De muziek was ver in de omtrek te horen, zoals iemand schreef: "Tijdens het folders rondbrengen, kon ik al fietsend genieten van de muziek."