Derde editie

Molenfair rond Lindesche Molen

Vorden - Stichting de Lindesche Molen organiseert zondag 26 juli voor de derde keer een Molenfair in en rondom de Lindesche molen aan de Lindeseweg.

Ruim 35 standhouders verlenen medewerking aan de Molenfair die in en op het plein van de molen wordt ingericht zodat het geheel een fleurig aanzicht heeft. Het aanbod van de deelnemers aan de fair is divers; eigen gemaakte jams, diverse hobbyisten, ondernemers die hun Achterhoekse streekproducten presenteren, een stand met bloem sierwerk en een stand omtrent het aanleggen en onderhouden van siertuinen. Ook de plaatselijke bijenvereniging is van de partij evenals een hoedenmaakster, een wijnboer en een palingrokerij. Ook is er een oldtimershow van oude landbouwtractoren met daarbij stationaire motoren die kleine apparaten aandrijven. Kinderen kunnen zich volop vermaken op twee springkussens. Café 't Proathuus zorgt voor de catering en de koffie- en theeverkoop wordt door vrijwilligers van Stichting de Lindesche Molen verzorgt. De opbrengsten van de Molenfair worden geheel gebruikt voor het onderhoud van de Lindesche Molen.

De achtkantige Lindesche beltmolen is in 1856 gebouwd door de familie Kelderman welke destijds uit Ootmarsum kwamen en in de Lindese Enk een boerderijtje kochten met een stuk hoog gelegen grond en daar hun bedrijf (een loonmaalderij) begonnen. Nadat de molen door brand was verwoest is de huidige molen in 1890 gebouwd, dus dit jaar 125 jaar oud. Nadat de molen diverse eigenaren heeft gehad is de familie Ruiterkamp uit Linde in 2010 eigenaar geworden van zowel de Stichting de Lindesche molen alsmede de ondergrond en de overige aanwezige gebouwen. Zij beheren het geheel met vrijwilligers die zich verenigd hebben in de 'De Vrienden van de Lindesche Molen'. En andere groep zorgt voor de programmering van het kleine knusse theater dat zich onder de molen bevindt onder het titel 'Theater onder de Molen'.