Er werden meer dan 600 Oegandabroden verkocht. Foto: Jan Knoef.
Er werden meer dan 600 Oegandabroden verkocht. Foto: Jan Knoef. Foto: Jan Knoef

Opbrengst Oegandabrood bakker Scholten

Niet alleen vis geven, maar vooral ook een hengel

Zelhem – Eerder dit jaar (de zes weken voor het 'Manna' Festival op 25 juli op camping en conferentiecentrum 'de Betteld') werd bij bakker Scholten een speciaal Oegandabrood gebakken met het doel er zo veel mogelijk te verkopen. Een deel van de opbrengst was bestemd voor het Uganda Child Care Foundation.

Vorige week vrijdag kwam Gerrit Grievink van de UCCF naar de Zelhemse bakkerij om een cheque met een waarde van 375 euro in ontvangst te nemen. Gerrit was blij met de opbrengst en kon melden dat door de verschillende acties en het 'Manna' Festival inmiddels een bedrag van 14.000 euro beschikbaar was voor de bouw van de Ambachtsschool in Kakuuto, Oeganda.

De Uganda Child Care Foundation is in Oeganda al tien jaar bezig om kinderen te ondersteunen. Niet alleen met een voedselprogramma, maar juist vooral met een ontwikkelingsprogramma, met als doel dat de kinderen voor zichzelf kunnen gaan zorgen volgens het principe 'Niet alleen vis geven, maar ook een hengel en ze helpen om zelf vis te leren vangen'. Bijna 800 kinderen uit de regio Rakai, waarin ook Kakuuto ligt, zijn geadopteerd door gezinnen in Nederland, die er met 30 euro per maand voor zorgen dat de kinderen naast eten ook scholing ontvangen. De bouw van de ambachtsschool is een mogelijkheid voor de kinderen om zich te bekwamen op gebieden als ICT, elektriciën, kapper, metselaar, etc. Op de website van de UCCF is te zien dat er nog meer kinderen zijn, die baat hebben bij Nederlandse adoptieouders, en te lezen hoe u daar een bijdrage aan kunt leveren. Het Oegandese koor dat in 2007 te gast was in Zelhem, was ook afkomstig uit de regio Rakai. Gerrit wist nog te melden, dat het koor komend jaar opnieuw naar Nederland komt om promotionele optreden te verzorgen.