De jubilarissen Rianne Geesing, Hendrik Eenink en Karin Jansen. Foto: PR
De jubilarissen Rianne Geesing, Hendrik Eenink en Karin Jansen. Foto: PR Foto: Meike Wesselink

Najaarsconcert Euterpe

met huldiging jubilarissen

Halle - Zaterdagavond 28 november was het jaarlijkse najaarsconcert van christelijke muziekvereniging Euterpe, met als thema de TOP2000. Het muzikale gedeelte werd ondersteund door een powerpoint presentatie (door Annie Basters), zodat men ook kon genieten van mooie beelden hierbij.

De fanfare onder leiding van Gerard Berentsen begon met Yellowstone Choral. Deze mooie compositie is geïnspireerd op de prachtige landschappen in het Yellowstone National Park in de VS. Deze landschappen waren zichtbaar op twee grote schermen. Daarna Bellum Belgicum; muziek die helaas past bij alle tijden want het gaat over strijd en oorlog. Erna een mars: Comrades of the Legion.

In de pauze werden de jubilarissen gehuldigd en wel Rianne Geesing en Karin Jansen, die beide 25 jaar muzikant zijn. Buiten het bespelen van een instrument, zetten ze zich ook in voor verschillende activiteiten binnen de vereniging. Rianne heeft jarenlang in het bestuur gezeten, Karin doet dit nog steeds in de functie van secretaris. En, zoals men al in eerdere berichten heeft kunnen lezen, Hendrik Eenink; hij is al tachtig jaar muzikant en lid van Euterpe. Ook hij heeft zich in die jaren op vele manieren ingezet en doet dit nog steeds. Hij bespeelt nog elke dag zijn euphonium (Tuba), is helpende hand bij de rommelmarkten en zorgt voor de opslagplaats. Voorzitter Freek Groot Nibbelink bedankte deze jubilarissen voor hun inzet en mocht hen een speld opspelden en oorkonde overhandigen van het KNMO.

Onder leiding van André Floors begon de slagwerkgroep de reis door de TOP2000 en kon het publiek genieten van Back to Paice, met daarbij beelden van Deep Purple, Sambastarter, met het tropische Brasil, de bakermat van de Samba, Back in Popmusic (o.a. Sunday, Bloody Sunday van U2) en Played a live, oftewel Bongosong (Safri Duo).
De fanfare zette de reis voort met bewerkingen van The Eagles in concert en The Cream of Clapton.
Daarna werd er gezamenlijk (ook wat betreft de dirigenten) de reis voortgezet met Abba Gold (Dancing Queen, Mama Mia, Fernando, The winner takes it all), Celebration (Kool & The Gang), Let's get loud (Jennifer Lopez) en beëindigd met de indrukwekkende bewerking van Beat it (Michael Jackson).

De combinatie muziek/beeld maakte het tot een indrukwekkende avond.

Euterpe was blij met de grote belangstelling voor dit concert, het was volle bak in de Grote kerk.

U kunt Euterpe weer zien en horen op zaterdag 19 december, met de Herderstocht bij de Grote kerk en donderdag 24 december tijdens de Kerstnachtdienst.