Deelnemende leden aan de ONK jeugd Enduro. Foto: Marieke Rouwenhorst
Deelnemende leden aan de ONK jeugd Enduro. Foto: Marieke Rouwenhorst

Jeugd VAMC De Graafschaprijders slaat vleugels uit

HENGELO - Ooit begonnen in 2010 bij de VAMC als doel om de jeugd kennis te laten maken met de endurosport, is momenteel uitgemond in een heuse NK voor jeugdigen van 14 t/m 21 jaar.

In het weekend van 5 en 6 december waren er weer een aantal jeugdige Vamc-ers die de handschoen hebben opgepakt, en al een aantal jaren in deze competitie meedraaien. Het is de kweekvijver van de sport, en er is al een aantal doorgestroomd naar de ONK enduro voor de 'groten'. Jan Willem Arendsen, Bram Bulten, Wouter Bosveld, Björn Wisman en Koen van Dort waren de vaste deelnemers dit jaar aan de competitie. Buiten deze heren was er ook nog een mogelijkheid om met een daglicentie mee te doen, Thijs Bulten maakte hier een aantal keren kundig gebruik van.
Oirschot was zaterdag een pittige, met twee proeven die helaas door omstandigheden maar met een korte route verbonden werden. De eerste was een snelle maiïsproef, de tweede een pittige crossproef met de nodige natuurlijke hindernissen als boomstammen, aarden wallen en smalle spoortjes met een vleugje crossbaan er doorheen geweven. Geen rustmomentjes! Uiteindelijk wist Jan Willem Arendsen een mooie vierde plaats te scoren, Bjorn Wisman werd twaalfde, Bram Bulten zestiende en Koen van Dort eindigde op de twintigste plaats. Al met al mooie prestaties door deze jeugdige rijders die we ongetwijfeld terug gaan zien komende jaren in de 'grote competitie'.


Inwoners in nieuw bestuur Hessenhal

Hoog Keppel - Deze week is tijdens de bestuursvergadering van stichting Zonnewater 3 een nieuw bestuur in de plaats getreden van het huidige bestuur. Deze bestuurswissel is een gezamenlijk initiatief van de dorpsraden Hummelo, Drempt en Keppel en Eldrik, in goed overleg met het voormalig bestuur van stichting Zonnewater 3 en de gemeente Bronckhorst.

Na deze bestuurlijke overdracht zal per 1 januari 2016 de operationele overdracht van de hal plaatsvinden. Als voorzitter is benoemd Coen van Beek uit Laag-Keppel. Het bestuur zal vijf leden tellen en bestaan uit inwoners uit Drempt, Hummelo en Keppel. Door meer te gaan werken met vrijwilligers en door het aantrekken van extra huurders en activiteiten, wil het nieuwe bestuur samen met huurders en inwoners de continuïteit van de Hessenhal (blijvend) waarborgen. Sinds 2012 is stichting Zorgbad Zonnewater 3 eigenaar van de Hessenhal. Begin dit jaar zocht zij contact met de Dorpsraden Drempt, Hummelo en Keppel Eldrik om gezamenlijk een oplossing te zoeken voor de negatieve exploitatie van de Hessenhal. Het lukte Zonnewater niet om de hal rendabel te exploiteren. Bij onveranderd beleid zou de hal dus afstevenen op een sluiting.
Prioriteit van het nieuwe bestuur is de inzet van vrijwilligers. Daarmee kan aanzienlijk bespaard worden op onder andere de huidige loonkosten en kosten voor (groot) onderhoud. Samen met de extra opbrengsten uit nieuwe huurders, extra horecamogelijkheden en nieuwe activiteiten wordt een traject ingezet dat de continuïteit van de Hessenhal moet waarborgen. Daarmee behouden de diverse sportverenigingen hun onderkomen en de drie basisscholen hun schoolgym-locatie.


Programma SV Halle

Halle - De volgende wedstrijden worden gespeeld:

Voetbal:
Zaterdag 12 december: Halle A1 is vrij, Halle C1G - Ajax B C2G, aanvangstijd 13.00 uur, Halle D1GD - GSV'63 D1GD, aanvangstijd 11.00 uur, Halle D2 is vrij, Halle E1 is vrij, AZSV F5 - Halle F1, aanvangstijd 08.30 uur.
Zondag 13 december: SHE 1 - Halle 1, aanvangstijd 14.00 uur, HSC '21 5 - Halle 2, aanvangstijd 10.00 uur, Doetinchem 6 - Halle 3, aanvangstijd 10.00 uur, Halle VR1 is vrij.
Volleybal
Woensdag 9 december: Volga DS4 – SV Halle DS 3, aanvangstijd 20.30 uur.
Zaterdag 12 december: Givo'92 MA1 – SV Halle MA1, aanvangstijd 13.00 uur, SV Halle DS2 – BVC'73 DS2, aanvangstijd 15.00 uur, Favorita DS2 – SV Halle DS1, aanvangstijd 17.00 uur, WIK Steenderen MC2 – SV Halle MC1, aanvangstijd 18.00 uur.


V.V. Zelhem

Zelhem - V.V. Zelhem speelt:

Donderdag 10 december, senioren: Zelhem 5 – FC Winterswijk 10 aanvang 20.00 uur.
Zaterdag 12 december, junioren: Zelhem C1 – Terborg C1 aanvang 12.30 uur; V.V.G.'25 MB1 – Zelhem MB1 aanvang 12.30 uur; Zelos A1 – Zelhem A1 aanvang 11.00 uur.
Zondag 13 december, senioren: Zelhem 1 – FC Zutphen 1 aanvang 14.00 uur; Zelhem 2 – Viod 3 aanvang 11.30 uur; Zelhem 3 – Silvolde 4 aanvang 09.30 uur; Zelhem 4 – Babberich/Liemers 4 aanvang 09.15 uur.